Forţa poveştilor cu Jedi a fost mai puternică decât magia universului cu Harry Potter

Una dintre cele mai de succes francize ale tuturor timpurilor aparţine portofoliului Disney şi este rezultatul continuării epicei aventuri cinematografice SF iniţiate de George Lucas. După ce Star Wars: The Last Jedi a depăşit la finalul anului 2017 pragul de 1 miliard de dolari, cele 10 filme Star Wars au ajuns la un total de 8,55 miliarde la box office, notează Star Wars News Net.

Cifra plasează franciza LucasFilm peste magicul univers cinematografic Harry Potter. Seria de nouă filme a adunat la box office 8,53 miliarde de dolari şi va fi completată în noiembrie de Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald. Duelul dintre francize nu se va încheia, căci Star Wars a anunţat pentru 2019 Star Wars: Episode XIX, iar Solo: A Star Wars Storyva ajunge în cinematografe în luna mai a acestui an.


Star Wars nu este însă franciza cu cele mai mari încasări din istorie. Lider este „Universul Cinematografic Marvel”, ce a ajuns la 13,5 miliarde de dolari cu cele 17 filme ale sale (cifrele clasamentului nu au luat în calcul inflaţia).

source:Cinemagia.ro
0