Regizorul neozeelandez Geoff Murphy a murit la vârsta de 80 de ani

Lumea filmului este în doliu după ce un actor cunoscut s-a stins din viață. Este vorba despre Geoff Murphy, care era asociat cu trilogia ”Stăpânul inelelor”, informează a1.ro.

Producătorul și regizorul Geoff Murphy, care s-a născut în 1938, în Wellington, a murit la vârsta de 80 de ani. Anunțul privind trecerea lui în neființă a fost confirmat de Comisia pentru Film din Noua Zeelandă, iar organizația l-a numit "una dintre figurile majore ale renaşterii cinematografiei neozeelandeze la sfârşitul anilor 1970 şi începutul anilor 1980".  

Geoff Murphy a reprezentat fundația cinematografiei din Noua Zeelandă, iar în urma sa rămân moșteniri precum „Goodbye Pork Pie” sau „The Quiet Earth”, potrivit theguardian.com.

Murphy a fost membru fondator al trupei muzicale şi de teatru Blerta. Primul său film, "Wild Man" a fost realizat cu membrii Blerta. Road movie-ul său "Never Say Die" i-a oferit lui Temuera Morrison ("Once Were Warriors", "Aquaman") primul său rol principal, potrivit News.ro. 

"La sfârşitul anilor 1980, Geoff a lucrat în special în Statele Unite, regizând filme precum "Young Guns II" şi "Under Siege 2", având o contribuţie importantă ca regizor secund al filmelor "Dante’s Peak" şi "Lord of the Rings", de Peter Jackson”, potrivit NZFC.

source:a1.ro
0