Evenimentul Yard Sale revine, cu opere de artă, articole vestimentare, bijuterii, cărți, muzică, sport și voie bună!

Publicat: 12 mai 2023

Yard Sale se desfășoară deja de 13 ani, dar Yard-ul mare de primăvară este întotdeauna deosebit de așteptat. Acest lucru nu este întâmplător, doar  –  mai, Yard și artă – fac o combinație de-a dreptul fascinantă! 

În luna mai, pe lângă constantul design market și nelipsita distracție, Yard Sale găzduiește cel mai mare vernisaj de artă; în anul curent, toate aceste componente vor fi din nou amplasate pe teritoriul renumitei fabrici AROMA pe data de 14 mai!

Așadar, ce se va întâmpla și de ce trebuie vizitat acest eveniment? 

1. EXPO-TÂRG DE ARTE

Incredibil, dar într-un singur loc se vor aduna artiști din diverse ramuri ale artei -  pictori, ilustratori, scriitori de graffiti, sculptori, olari, maeștri în arta textilă, fotografi, videografi, muzicieni, stand-up comedianți și toți cei care trăiesc prin artă 24/7! 

Vom avea parte de un vernisaj grandios cu picturi, sculpturi, ilustrații, instalații artistice, panouri, postere, colaje și alte manifestări artistice ale creatorilor autohtoni. Savurați, priviți, inspirați-vă, cunoașteți lume, faceți poze și, desigur, cumpărați lucrările acestor artiști talentați! 

Apropo, la ediția din anul trecut au fost aproximativ 35 de artiști, iar în acest an, ne bucurăm să găzduim – 50 de artiști!

Lucrări clasice și abstracte, peisaje, portrete, nature morte, tablouri în acuarelă, acrilice, ulei, creioane și carioce, imprimeuri, miniaturi, grafică, nude, cartoons, papier-mache, textile, 3D, video, media art, covoare, ceramică, lucrări contemporane și academice, ușor de înțeles și nu prea.

Iată doar câțiva dintre artiștii care vor participa la vernisaj: Даша Чегаровская, Анаит Айрапетова, Наталия Сухорукова, Серджиу Лопатинский, Анна Исаева, Марина Шупак, Никита Кирица, Ника Михайлова, Ольга Зозуля, Anastasia Danilova, Elena Beleaeva, Влада Кугат, Виталий Курортный, Николетта Ангел, Лилия Крецу, Bulat Gabriela, Влада Райляну, Дарья Михайлова, Александра Траченко, Анна Баранова, Aurelia Gagiu, Дарья Бельченкова, Manascurta Mihaela, Daria Furtuna, Жанна Кузьмина, Антонина Павлик, etc.

2. DESIGN & ECO MARKET

Yard Sale include constant - articole unice de designer, stand-uri ale brandurilor locale, stand-uri cu haine din garderobele personale la prețuri accesibile, obiecte de decor pentru casă, bijuterii originale, obiecte de anticariat, discuri pe vinil, flori, jucării handmade și educative, cărți, produse cosmetice naturale, lumânări, săpun, condimente, gustări sănătoase și delicii de casă pentru orice gurmand!

Circa 140 de vânzători de varii produse, inclusiv cei peste 15 comercianți noi care își vor expune produsele pentru prima dată la Yard. Va să zică, dacă ai nevoie de un cadou pentru o persoană care are de toate - acesta este locul potrivit pentru găselnițe faine.

3. FOOD COURT ȘI O MULȚIME DE BĂUTURI

Cheat’meal’day va fi unul exploziv - cu burritos delicioși și tacos cu creveți de la Taqueria Bar, burgeri cu carne de vită și costițe la grătar de la Craft Baza. Plăcințele, sarmale și babă negră preparate de doamna Margareta. Nu uităm și de tăițeii chinezești în cutiuțele de la China Wok. De asemenea – frigărui, mititei, samosas și biryani, salate vegetariene, chiar și supă de casă servită în păhăruțe! 

Iar pentru copii – întotdeauna sunt clătite fragede, cartofi pai, hotdogi, gogoși și dulciuri pentru toate gusturile. Pentru prima dată vom avea și baklava originală turcească, extraordinar de bună!

Cât despre băuturi - așteptăm vin în vrac și îmbuteliat, cinci tipuri de bere artizanală, sangria, michelada mexicană, cocktail-uri de autor de la Trapeza, masala, limonadă, ceai, cafea, cappuccino și, bineînțeles, câte ceva din tărie.

4. ZONA PENTRU COPII

Pe lângă spațiu enorm îngrădit numai bun pentru alergat și dulciurile grozave, la Yard se vor desfășura și alte activități plăcute și utile pentru copii. Cum ar fi:

  • atelier de pictură pe torbițe din bumbac
  • workshop despre felinarele ecologice
  • atelier de aplicații și școala titirezilor
  • master-class de confecționare a decorațiunilor cu ațe, mărgele și alte elemente

Toate aceste activități se vor petrece pe rând, de-a lungul zilei, între orele 13:00 - 18:00, unele sunt contra cost, altele gratuite. Tot aici veți găsi și un labirint distractiv, pentru cei mai energici și neobosiți copii.  

5. DOUĂ SCENE 

Anume așa - de data aceasta tocmai două! Pentru că muzica este o componentă valoroasă și foarte importantă a Yard-ului.

Programul DJ set-urilor pe main stage:

  • 13:30 Petru Vinari
  • 15:00 Malina
  • 16:30 Moushie
  • 18:00 Apat
  • 19:30 Trapeza Crew

Spectacole pe jam stage: 

Energicii Toporchestra, minunatul Nicușor, talentatul Alexandru cu chitară și carismă, de asemenea (în premieră la Yard!) stand-up comediantul Dilyar Frolov.

6. CEAINĂRIE

TurboVasiliy și „SHO ПО ЧАЮ” revin la Yard! Sperăm că vă aduceți aminte cât de frumos Vasiliy oficiază ceremonia ceaiului și cu câtă pasiune el vorbește despre ceai. Iar dacă încă nu ați fost, cu încredere vă recomandăm să o faceți - savurați un ceai energizant într-o companie plăcută și vă bucurați de atmosfera deosebită din cortul destinat exclusiv acestei ceremonii. Tot aici puteți cumpăra ceai, precum și vase și accesorii pentru ceai. 

7. FOTO INSTANT A IRISULUI TĂU

O chestie faină ce și-a făcut apariția de curând în Chișinău – o fotografie reală a irisului tău, pe care o poți face pe loc și o iei gata tipărită în decurs de o oră, chiar și înrămată, dacă se dorește!

8. CARITATE

Totul este simplu și clar aici. Observăm o cutie de colectare a banilor – donăm cât ne lasă inima, observăm vânzări în scopuri caritabile - cumpărăm suveniruri, iar banii vor merge pentru o cauză nobilă. Vedem cățeluși din adăpost – nu rămânem indiferenți, îi mângâiem, facem poze și stories în speranța de a le găsi o familie grijulie. 

9. UN PIC DE SPORT

De exemplu, puteți juca tenis de masă sau kicker. Invită-ți prietenii și, după o rundă - două, serviți o băuturică împreună. Încalțați pantofi confortabili – s-ar putea să vreți să dansați! Este absolut în regulă să veniți de acasă cu badminton, mingi, corzi, etc.

10. NARGILEA ȘI RELAX

Îndrăzniți de vă faceți comod pe bean-bag-urile de pe teritoriul fabricii, așezați-vă pe covorașe, găsiți un locșor confortabil, apoi comandați o narghilea, un vin spumant și schițați-vă planuri pentru vară. Faceți băi de soare, zâmbiți fotografilor și fiți fericiți!

La Yard Sale, precum este de fiecare dată, se vor găsi de toate pentru toată lumea și totul pentru o dispoziție fantastică! Promitem doar energie și vibrații înalte, cu dragoste nemărginită, zâmbete senine, fotografii pline de căldură și muzică care îți dă aripi!

Rezervați-vă data de 14 mai - vizitați THE ART SALE! 

Vă așteaptă cel mai mare Târg de Artă, distracție pe cinste, shopping monumental, o mulțime de fețe familiare și o atmosferă de sărbătoare. Și, nu în ultimul rând - cel mai mare, delicios și aromat food court, cele mai înmiresmate băuturi, cele mai suave dansuri, cel mai cald soare și cei mai frumoși oameni ai acestui oraș!

Ora: 12:00 - 21:00

Acces: 100 lei (expoziția de artă + design market + food court + distracție + bronz); copiii sub 10 ani și pensionarii intră gratuit la eveniment

Adresa: str. Toma Ciorbă, 38 (intrarea în fabrica AROMA, de pe str. Dosoftei, între str. Toma Ciorbă și Petru Movilă)

Adresa pentru navigator și taxi: str. M. Dosoftei, 134 (intrarea la Yardsale este chiar vizavi)

Bine ai venit, mult așteptatul primul mare Yard din 2023!

We are pet friendly, open minded & art addicted! 

Pagina evenimentului cu anunțuri și noutăți aici

Tag pentru stories formidabile— @yardsale_md

Intrați periodic pe paginile Yard Sale de pe rețele pentru informații utile și actualizări: facebook / instagram

source:Afisha.md
0