Descoperă cea mai spectaculoasă peșteră din China

Peștera Reed Flute sau Peștera Curcubeu din China este una dintre cele mai spectaculoase caverne din lume. Interioarele ce prezintă un colorit de domeniul fantasticului, luminile artificiale subterane, legendele intrigante și pereții gravați sunt atribute care fac din acest loc unul dintre cele mai iubite și vizitate locuri din China.

Peștera Reed Flute este situată la 5 kilometri de Guilin, provincia Guangxi , China și este la fel de cunoscută și sub denumirile de Peștera Curcubeu sau Palatul de Artă Naturală. Denumirea peșterii provine de la tipul de stuf care o acoperă la exterior, material folosit în trecut la fabricarea flautelor și a fluierelor. Are o vechime de peste 180 de milioane de ani însă a fost descoperită abia în urmă cu 1.000 de ani. De atunci continuă să uimească!

Peștera îți va oferi un spectacol de culoare inedit pe tot parcursul traseului subteran, care se întinde pe o lungime de aproximativ 240 metri. În plus vei afla poveste fiecărei formațiune a peșterii întrucât conform obiceiului chinezesc fiecare loc are o legendă și un nume poetic. Astfel în Peștera Curcubeu vei vizita Palatul de Cristal, Pagoda Dragonului, Pădurea Virgină sau Floarea și Muntele de Fructe.

Una dintre cele mai voluminoase și interesante încăperi din Peștera Curcubeu este Palatul de Cristal al Regelui Dragon care poate găzdui până la 1.000 de persoane. Aceasta a fost folosită pe post de adăpost în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Foarte interesante sunt și gravările de pe pereții încăperii ce redau povești de călătorie ale Dinastiei Tang care a transformat peștera în loc de pelerinaj.

Experiența ta la Peștera Curcubeu va fi întregită de multitudinea de stalactite, pilastri din calcar și formațiuni stâncoase care îți vor încânta privirile și te vor uimi la fiecare pas. Chiar dacă turul peșterii durează aproximativ 60 de minute, te poți bucura de acest loc bând o cafea în restaurantul din interiorul peșterii. Aici vei beneficia de servicii de top și o experiență culinară inedită. Mai mult decât atât, în jurul peșterii vei găsi un parc cu pavilioane elegante, heleșteuri și poduri romantice.

Cea mai colorată peșteră din lume îți va oferi cadre pentru cele mai extraordinare poze. Vei surprinde un întreg curcubeu întrucât unele zone din peșteră sunt albastre, altele roșu intens, iar altele verde strălucitor. Te vei convinge cu ochii tăi că este una dintre cle mai spectaculoase destinații din lume și poate fi încadrată cu lejeritate în topul celor mai frumoase peșteri din lume!

Așadar, chiar dacă China este la mii de kilometri depărtare, merită toată osteneala întrucât te va îmbogăți sufletește cu ale sale minuni unice în lume.