50 de mame au realizat un clip pentru Ziua Mondială a Sindromului Down

21 martie a fost declarată Ziua Mondială a Sindromului Down. Iar ăsta e un prilej pentru a conștientiza afecțiunea cu care se confruntă sute de copii, dar și pentru a promova înțelegerea și acceptarea situației celor care suferă de acest sindrom.

La ora actuală, în întreaga lume, Sindromul Down afectează un copil din aproape o mie. Cel care a descris sindromul pentru prima oară, în anul 1866, a fost medicul britanic John Langdon Down. În 1959, pediatrul Jerome Lejeune a descoperit că Sindromul Down era cauzat de prezența unui cromozom 21 suplimentar, rezultând astfel un număr de 47 de cromozomi, față de 46, cât are un om în mod normal.

În acest an, 50 de mame dintr-un grup online au realizat un clip pentru Ziua Mondială a Sindromului Down. Clipurile sunt realizate în stil "Carpool Karaoke" și arată cum mamele cântă în maşină împreună cu micuții lor diagnosticaţi cu Sindromul Down.

Acestea își doresc ca oamenii să conștientizeze că Sindromul Down nu este o boală. Copiii pot duce o viata fericită, dacă au parte de educația și îngrijirea potrivită. Video-ul ăsta a emoționat o lume întreagă și a primit aprecieri chiar și de la James Corden sau Christina Perri.

source:noizz
0