Top 5 filme care te fac să simpatizezi cu personajul negativ

De obicei, toată lumea ține cu reprezentantul binelui, care este mereu eroul principal. Totuși, în aceste filme personajul negativ este cel irezistibil!

Ti s-a intamplat sa te uiti la diferite productii si sa te surprinzi simpatizand cu personajul negativ din film? Daca ti-ai facut mustrari de constiinta, este timpul sa renunti la ele.

De multe ori, psihologia raufacatorului este mult mai atent studiata si construita decat cea a eroului.

Motivul este destul de simplu. Nu numai ca personajul negativ din film trebuie sa fie malefic, dar este nevoie ca el sa fie rau intr-un mod interesant, care sa intrige si sa atraga publicul.

Top 5 productii cinematografice care te vor face sa simpatizezi personajul negativ din film

1. Silence of the Lambs (Tacerea mieilor)

„Tacerea mieilor” este o productie celebra, care starneste o multime de emotii si suspans. Personajul negativ din film este Hannibal Lecter, un ucigas extrem de sarmant si manierat.

Ceea ce este special la personajul pentru care Anthony Hopkins a castigat un Oscar este canibalismul. Acesta obisnuia sa isi devoreze victimele, inainte sa fie prins si inchis in conditii de inalta securitate.

Hannibal o ajuta pe detectiva Clarice Starling sa prinda un raufacator asemanator lui. Cei doi interactioneaza in penitenciar, printr-un geam securizat, iar Hannibal se doveste a fi un individ extrem de inteligent si politicos.

Pe parcurs, Lecter nu cucereste doar publicul, ci si pe Clarice, careia reuseste sa ii intre pe sub piele in cel mai istet mod cu putinta.

2. Black Panther (Pantera neagra)

Aceasta productie marca Marvel a fost foarte apreciata, din toate punctele de vedere. Nu numai ca adreseaza multe probleme sociale relevante in prezent, dar este printre singurele filme de o asemenea anvergura care implica o distributie majoritar afro-americana.

T’Challa, actualul rege al tinutului Wakanda, este un erou deosebit de carismatic. Cu toate acestea, rivalul sau, Killmonger, face audienta sa il simpatizeze si sa rezoneze cu el.

Erik Killmonger, personajul negativ din film jucat impecabil de Michael B. Jordan, are o poveste foarte interesanta. El a fost abandonat in copilarie, iar tatal sau a fost executat. Killmonger vrea sa dobandeasca tronul Wakandei si sa elibereze tinutul, chiar daca metodele sale sunt violente si extremiste.

Stiind fondul psihologic si emotional al personajului, este foarte usor sa rezonezi cu acesta si sa il simpatizezi.

3. The Dark Knight (Cavalerul intunecat)

Productia lui Christopher Nolan este considerata de multe persoane ca fiind cel mai bun film Batman. Desi Joker este un personaj faimos si chiar indragit, personajul negativ din film care atrage atentia este Harvey Dent (Two-Face).

La inceput, avocatul Harvey Dent este imaginea perfecta a justitiei si a dreptatii. Pe parcurs, dupa ce isi pierde marea iubire si trece prin numeroase dezamagiri, acesta porneste intr-o calatorie a razbunarii personale. Rautatea sa vine dintr-o trauma, ceea ce il face uman si usor de simpatizat.

„Fie mori un erou, fie traiesti destul de mult pentru a te putea privi devenind chiar tu raufacatorul”, este una dintre replicile lui Harvey, interpretat sublim de Aaron Eckhart.

4. Psycho

Norman Bates este unul dintre cei mai cunoscuti raufacatori din cinematografie. Alfred Hitchcock reuseste sa construiasca un personaj complex care, la prima vedere, pare un om absolut normal, ba chiar unul foarte simpatic.

Zambetul cald, istetimea si politetea lui Bates pot cuceri cu usurinta orice privitor care inca nu stie actiunea celebrului film din anii ’60.

De fapt, tanarul este influentat de mama sa decedata, sub a caror ordine Bates incepe sa ucida oaspetii care calca pragul motelului sau. Desi comite crime oribile, Norman Bates este simpatizat in continuare, aflandu-se in ipostaza de victima a mamei sale.

5. Star Wars (Razboiul stelelor)

Cand vine vorba despre Star Wars, primul personaj care apare in mintea fanilor este Darth Vader. Desi este creionat ca personajul negativ din film, acesta are o poveste complicata, ce ii face pe privitori sa rezoneze cu el si sa il simpatizeze instantaneu.

Darth Vader este, de fapt, Anakin Skywalker. Acesta s-a alaturat partii intunecate din iubire si speranta naiva, dorind sa o salveze pe Padme Amidala.

Sotia lui se afla pe moarte, iar fortele intunericului pareau singurele care mai puteau sa o salveze. Din pacate, Anakin nu a rezistat tentatiilor ajungand, astfel, iconicul Darth Vader.