Top 10 filme pentru femei recomandate de Afisha.md

Se apropie 8 martie - Ziua Internațională a Femeii. Cu acest prilej, echipa Afisha.md recomandă spre vizionare un Top alcătuit din 10 filme pentru femei, și despre femei. Acestea arată cât de frumoasă este partea feminină, de ce lumea are nevoie de ea - istorii cuceritoare care arată puterea adevărată a femeilor.

Joy (2015)

Distribuție: Jennifer Lawrence, Robert De Niro, Bradley Cooper
Joy este povestea personajului din titlu, care a ajuns să devină fondatorul și matriarha unei puternice dinastii de afaceri de familie.


La Vie en Rose (2007)

Distribuție: Marion Cotillard, Sylvie Testud
Film biografic al celebrei cântărețe franceze Édith Piaf. Crescuta de bunica ei intr-un bordel, a fost descoperita in timp ce cânta la colt de strada la vârsta de 19 ani. In ciuda succesului ei, viața lui Piaf a fost plina de tragedii.


Suffragette (2015)

Distribuție: Carey Mulligan, Anne-Marie Duff
În 1912, Londra, o tânără mamă care lucrează este galvanizată într-un activism politic radical care susține dreptul femeilor la vot și este dispusă să înfrunte violența cu violență pentru a atinge acest scop.


Hidden Figures (2016)

Distribuție: Taraji P. Henson, Octavia Spencer
Povestea unei echipe de femei matematiciene afro-americane care au jucat un rol vital în NASA în primii ani ai programului spațial al SUA.


A Quiet Passion (2016)

Distribuție: Emma Bell, Sara Vertongen
Povestea poetei americane Emily Dickinson, de la începuturile ei ca tânără școală și până la următorii ei ani de artistă retrasă, nerecunoscută.


Mona Lisa Smile (2003)

Distribuție: Julia Roberts, Kirsten Dunst
Un profesor de artă cu gândire liberă le învață pe fetele conservatoare din Wellesley din anii 1950 să pună la îndoială rolurile lor sociale tradiționale.


Wild (2014)

Distribuție: Reese Witherspoon, Laura Dern
O cronică a unei drumeții de o mie o sută de mile a unei femei, întreprinsă ca o modalitate de a se recupera după o tragedie personală recentă.


Against the Ropes (2004)

Distribuție: Meg Ryan, Omar Epps
O poveste fictivă inspirată de cea mai faimoasă promotoare de box din America de Nord, Jackie Kallen. Lupta ei pentru a supraviețui și a reuși într-un sport dominat de bărbați.


Miss You Already (2015)

Distribuție: Toni Colette, Drew Barrymore
Prietenia dintre două prietene de o viață este pusă la încercare atunci când una își întemeiază o familie, iar cealaltă se îmbolnăvește.


Precious (2009)

Distribuție: Gabourey Sidibe, Mo'Nique, Paula Patton
În Harlem din New York, în jurul anului 1987, o adolescentă supraponderală, abuzată și analfabetă, care este însărcinată cu al doilea copil, este invitată să se înscrie la o școală alternativă în speranța că viața ei se poate îndrepta într-o nouă direcție.

Dacă ți-au plăcut recomandările noastre, fii în continuare cu ochii pe noi.

source:Afisha.md
0