Post Mortem - filmul maghiar de groază ajunge în Cinematografele din capitală

Publicat: 27 aprilie 2022

Post Mortem este un film de groază istoric al regizorului maghiar Péter Bergendi, acțiunile căruia au loc la sfârșitul Primului Război Mondial. Ungaria a selectat „Post Mortem” ca nominalizat oficial al țării la Premiile Oscar 2022 pentru cel mai bun lungmetraj în limbă străină. 

În total, până la sfârșitul anului 2021, filmul a fost difuzat la 28 de festivaluri din întreaga lume, iar la 18 dintre ele a fost inclus în programul principal al competiției și a primit un total de 23 de premii. Premiera acestuia în cinematografele din Chișinău va avea loc pe data de 28 aprilie 2022.

Synopsis: La sfârșitul secolului al XIX-lea - începutul secolului al XX-lea, conceptul de „post mortem” a devenit larg răspândit - fotografii post-mortem în memoria celor dragi decedați.

Fotograful Thomas este invitat într-un sat devastat de o epidemie de gripă spaniolă. Curând, el află că acest loc este blestemat, iar forțele de altă lume bântuie localnicii. El și Anna, orfană de 10 ani, trebuie să înțeleagă intențiile fantomelor și să se confrunte cu cea mai mare groază din viața lor.

Lucările asupra filmului au durat opt ani. În vara anului 2012, regizorul Peter Bergendi, împreună cu partenerul său creativ Gabor Hellebrandt, au prezentat intriga viitorului film pentru participarea la competiția de film pentru public.

Filmările au avut loc în noiembrie-decembrie 2018 și ianuarie-februarie 2019, dar din cauza pandemiei, premiera sa a avut loc abia în 2021. Filmul a fost filmat într-un muzeu în aer liber din Ungaria, care se află la 20 km de nord-vest de Budapesta, pe malul drept al Dunării în orașul Szentendre.

Acest muzeu a oferit un fundal unic pentru film. 63 de hectare din teritoriul său sunt dedicate arhitecturii populare, tradițiilor agricole și modului de viață al locuitorilor regiunii. Expoziția permanentă a muzeului introduce turiștii în viața de zi cu zi a satului maghiar din trecut prin clădiri autentice care au fost mutate din locul lor istoric și copii autentice ale acestora. 

Printre acestea: locuințe, anexe, biserici. Expoziția permanentă în aer liber acoperă perioada de la mijlocul secolului al XVIII-lea până la mijlocul secolului al XX-lea. Aceste nuanțe au fost esențiale pentru a crea atmosfera necesară într-un film de groază de succes.

În rolurile principale s-au filmat Viktor Klem, Judit Schell, Gábor Reviczky Anger Zsolt și Kiss Diana Magdolna.

Premiera filmului va avea loc pe data de 28 aprilie, la Cinematograful Cineplex din Chișinău, difuzată în limba rusă.
Biletele onlina la film pot fi procurate aici.

source:Afisha.md
0