Netflix: 12 filme şi seriale de văzut în iunie 2020

Dintre zecile de titluri pregătite pentru lansare, iată ce ne-a atras nouă atenţia. Acoperim toate genurile cu această selecţie de 12 titluri, din care face parte şi poate cel mai pasionant serial văzut de multă vreme pe Netflix.

Iată mai jos la ce o să ne uităm noi în iunie. În clipul ataşat vezi şi imagini, unele în premieră, din titlurile recomandate.

The Last Days of American Crime/Ultimul jaf american
5 iunie

Porţia de acţiune, împuşcături şi cascadorii a lunii vine de la Ultimul jaf american, ecranizarea unui popular roman grafic al editurii Radical Publishing. Premisa este mai mult decât ofertantă: într-o societate suprasaturată de infracţiuni, autorităţile se pregătesc să transmită un semnal radio în stare să oprească pe oricine să comită o faptă în afara legii. Din trailer este neclar cum funcţionează acest semnal, dar ştim că protagonistul interpretat de Édgar Ramírez are o perioadă limitată de timp pentru un super-jaf înainte ca acesta să devină imposibil. Un rol principal joacă şi Michael Pitt, un actor pe val la începutul mileniului, dar care a apărut doar în roluri mici în ultimul deceniu.

Da 5 Bloods/Frăţia celor cinci
12 iunie

Regizorul Spike Lee, care zilele acestea a provocat o controversă spunând că el nu calcă într-o sală de cinema până când nu e disponibil un vaccin anti-covid, revine în atenţie cu un proiect promiţător ce pare să îmbine aventura cu declaraţia anti-război. Delroy Lindo, Clarke Peters, Norm Lewis şi Isiah Whitlock, Jr. interpretează patru veterani de culoare ai războiului din Vietnam reîntorşi în ţara asiatică pentru a recupera un cufăr plin de lingouri de aur dosit în timpul conflagraţiei. În scenele din trecut, Chadwick Boseman, interpretul lui Black Panther din filmele Marvel, îl interpretează pe liderul celor patru protagonişti.

The Woods/Pădurea
12 iunie

Polonia a devenit centrul de operaţiuni Netflix în Europa de Est, producţiile locale bucurându-se de mare succes printre polonezi. Unul dintre cele mai ambiţioase titluri de aici este The Woods, o miniserie poliţistă ce porneşte de la dispariţia în 1994 a patru adolescenţi. Trupurile a doi dintre ei sunt găsite într-o pădure, dar de ceilalţi doi nu s-a mai aflat nimic până în zilele noastre. Eroul este Pawel (Grzegorz Damięcki), fratele uneia dintre victime, acum procuror în Varşovia. Viaţa lui se dă peste cap când noi informaţii redeschid cazul ce nu a fost rezolvat niciodată...

Feel the Beat/În ritmul muzicii
19 iunie

Povestea inadaptaţilor care reuşesc să-şi depăşească problemele prin diverse metode face parte din subiectele la care Hollywood-ul se întoarce întotdeauna. Chiar dacă aceste poveşti sunt adesea previzibile (pe principiul "dacă nu ar fi, nu s-ar povesti"), puterea exemplului lor şi lecţia de viaţă oferită face publicul să revină cu plăcere la ele. Feel the Beat o are în centrul atenţiei pe April (Sofia Carson), o dansatoare care se întoarce în oraşul natal după ce îşi ratează şansa pe Broadway. Cu aripile frânte şi lipsită de un nou ţel în viaţă, eroina acceptă într-o doară să pregătească un grup de copii pentru o competiţie şi, cine ştie, poate va găsi aici puterea de a merge mai departe.

Athlete A
24 iunie

Iată un nou documentar, pe cât de scandalos, pe atât de aproape de una dintre mândriile naţionale ale românilor, gimnastica. Athlete A prezintă investigaţia ce a provocat vâlvă în gimnastica mondială, arătând cum medicul Larry Nassar a abuzat, de-a lungul unui sfert de veac, peste 200 de gimnaste minore din lotul naţional american, unele dintre ele campioane mondiale sau olimpice. Nu este un spoiler dacă precizăm că faptele lui Nassar au dus la o condamnare cumulată de 400 de ani de închisoare... Documentarul arată şi cum a fost nevoie de 25 de ani pentru ca medicul să fie pus sub acuzare.

Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga
26 iunie

Caută pe youtube melodia Volcano Man a lui Lars Erickssong şi Sigrit Ericksdottir, un inspirat mijloc de promovare pentru comedia cu Will Ferrell şi Rachel McAdams, Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga. Cei doi actori sunt hotărâţi să se amuze pe seama acestui concurs irelevant (ultima ediţie la care ne-am uitat noi a fost în vremuri aproape imemoriale, când câştiga melodia Nocturne de la Secret Garden), dar surprinzător de popular. Având în vedere că ideile noi de comedie nu apar ca ciupercile după ploaie, aceasta chiar are potenţial să amuze, deşi Ferrell (ca şi Adam Sandler) este mai degrabă un specialist în rateuri comice.

Dark: Sezonul 3
26 iunie

După apariţia celui de-al doilea sezon, pe care noi l-am consumat aproape într-o singură vizionare, ne-am întrebat dacă nu cumva Dark, superbul serial supranatural german, nu se va fâsâi mai ceva ca Lost. Acest lucru nu este doar posibil, ci chiar probabil, având în vedere multitudinea de fire narative scăpate din mână încă de la sezonul secund, dar asta nu înseamnă că nu îl aşteptăm cu imensă nerăbdare. Dacă încă nu ai auzit de Dark, am spune că e obligatoriu să vezi primul episod chiar acum!

Three Identical Strangers/Trei străini identici
29 iunie

Informaţiile despre acest film Netflix sunt extrem de puţine în acest moment, dar el se bazează pe extraordinara poveste a fraţilor Edward, David şi Robert, tripleţi separaţi la naştere şi crescuţi în trei familii diferite. Reuniţi din pură întâmplare la sfârşitul adolescenţei, cei trei "străini identici" vor descoperi curând adevărul şocant din spatele separării lor imediat după naştere. Cazul tripleţilor a devenit subiectul documentarului Three Identical Strangers, lansat în 2018 şi premiat la Sundance.

În sfârşit, menţionăm mai jos sezoane noi din seriale aflate pe lista noastră de posibilităţi. 13 Reasons Why revine pe 5 iunie cu sezonul al patrulea şi ultimul. Tot din 5 iunie vedem şi noul sezon din Queer Eye, care explorează ataşant cum mici schimbări de perspectivă oferite de "cei cinci fabuloşi" ne pot ameliora diverse aspecte ale vieţii. Serialul poliţist britanic Marcella se întoarce pe 14 iunie cu sezonul 3, iar ataşantul sitcom Mr. Iglesias îşi lansează partea a doua pe 17 iunie.

Ce filme şi seriale vei vedea pe Netflix în iunie?

source:Cinemagia.ro
0