Franciza de jocuri video Gears of War va avea parte de adaptări în lungmetraj și serial de animație la Netflix

Publicat: 8 noiembrie 2022

Gears of War, una dintre cele mai mari francize de jocuri video de pe platforma Xbox, se îndreaptă spre Netflix.

Anunțul vine după luni lungi de negocieri într-un mediu concurențial, streamerul a obținut drepturile media și a încheiat un parteneriat cu The Coalition, dezvoltatorul canadian de jocuri din spatele francizei. De asemenea, anunțul vine la cea de-a 16-a aniversare a francizei; primul joc Gears of War a fost lansat pe 7 noiembrie 2006.

Netflix are ambiții mari pentru acest titlu și un plan care include mai întâi adaptarea saga de jocuri video într-un lungmetraj live-action urmat de un serial de animație pentru adulți. Dacă totul se dovedește a fi roz, ar urma mai multe povești.

Niciun regizor sau producător nu este atașat la aceste proiecte, franciza de jocuri video având un nou început după mai multe încercări de adaptare din partea marilor studiouri.

Jocul este plasat pe o planetă aflată în pragul colapsului societății, când o amenințare monstruoasă sub forma unor creaturi subterane cunoscute sub numele de Locust duc omenirea în pragul extincției. Delta Squad, o echipă de pompieri dezordonată condusă de sergentul Marcus Fenix, care a căzut în dizgrație, este acum însărcinată să conducă ultima rezistență a umanității.

Cu peste 40 de milioane de exemplare vândute în șase tranșe plus spin-off-uri, franciza este considerată una dintre cele mai bogate și mai bine cotate saga de jocuri, cu o bază de fani pasionați.

Hollywood-ul a încercat să intre în acțiunea Gears încă din 2007, când New Line a preluat pentru scurt timp drepturile. Acordul cu Netflix trebuie să fie deosebit de satisfăcător pentru șeful de film Scott Stuber, care a fost atașat pentru a produce o adaptare atunci când era producător independent la mijlocul anilor 2010. Acea iterație a fost pusă la cale de Universal, dar nu a trecut niciodată de faza de scenariu.

source:Afisha.md
0