Disney+ produce un serial despre Indiana Jones.

Publicat: 9 noiembrie 2022

Disney+ produce un serial despre Indiana Jones. Detalii despre proiect sunt încă puține - compania este în căutarea unui scenarist. Nu se știe dacă serialul va avea legătură cu seria principală de filme sau dacă va prezenta personaje îndrăgite de fani.

Decizia de a dezvolta serialul vine după ce Harrison Ford a anunțat că cel de-al cincilea film Indiana Jones va fi ultimul său.

The Mouse House și Lucasfilm au adus în discuție posibilitatea unui serial de streaming care să se desfășoare în lumea arheologului călător prin lume în cadrul unor întâlniri generale cu scriitorii din ultima vreme, spun sursele. Aceștia sunt încă în căutarea unui scenarist care să se ocupe de proiect, astfel că nu sunt disponibile detalii despre complot.

Având în vedere acest lucru, nu se știe dacă un serial ar servi drept prequel sau spinoff al francizei cinematografice sau dacă s-ar lega de cel de-al cincilea film Indiana Jones care urmează să apară, similar modului în care Disney a legat emisiunile sale Marvel de pe Disney+ de Marvel Cinematic Universe.

Decizia de a dezvolta un potențial serial Indiana Jones vine în contextul în care Harrison Ford a declarat că nu mai joacă personajul după cel de-al cincilea film, care va fi lansat în 2023. În plus, sursele spun că Disney explorează în prezent o serie de opțiuni pentru a menține franciza, ceea ce ar putea însemna un serial, noi filme, alte mijloace media sau o combinație a acestora.

Reprezentanții Lucasfilm au refuzat să comenteze.

În cazul în care un serial va merge mai departe, acesta nu ar fi primul serial despre Indiana Jones care va ajunge la difuzare. "The Young Indiana Jones Chronicles" a fost difuzat timp de două sezoane pe ABC, între 1992-1993, iar între 1994 și 1996 au fost difuzate patru emisiuni speciale realizate pentru televiziune pe The Family Channel (acum Freeform). Ford a avut o apariție cameo într-un episod, dar serialul s-a concentrat în principal pe primii ani de viață ai personajului, Sean Patrick Flanery și Corey Carrier interpretându-l în momente diferite din viața sa. George Hall a interpretat un Jones în vârstă, încadrând fiecare episod.

Indiana Jones este unul dintre cele mai iconice personaje din cultura pop din toate timpurile. Ford l-a interpretat în patru filme de succes până în prezent - "Raiders of the Lost Ark", "Temple of Doom", "The Last Crusade" și "Kingdom of the Crystal Skull". George Lucas și Philip Kaufman au creat personajul, iar Steven Spielberg a regizat primele patru filme din franciză. Cel de-al cincilea film este regizat de James Mangold. Împreună, cele patru filme au avut încasări de aproape 1,3 miliarde de dolari la nivel mondial.

Ideea că Disney și-ar dori un serial construit în jurul lui Indiana Jones nu este întru totul surprinzătoare. Conglomeratul media recoltează de ani de zile cele mai cunoscute IP din catalogul său pentru a-și construi platforma de streaming. Pe lângă lansarea cu succes a emisiunilor sale Marvel, Disney+ are în prezent pe lista sa și mai multe seriale live-action "Star Wars", inclusiv serialul de succes "The Mandalorian". Alte exemple includ "The Mighty Ducks: Game Changers" și "High School Musical: The Musical: The Series", precum și emisiuni viitoare precum "Willow" și "The Muppets Mayhem".

source:Afisha.md
0