Ce filme și seriale vom privi în decembrie pe Netflix

Străbatem mai multe continente (inclusiv unul fantasy) cu selecţia de filme şi seriale care se lansează pe platforma Netflix în decembrie.

Au fost alese titluri cât mai variate (inclusiv o posibilă plăcere vinovată), dar mai ales titluri care vă vor face să descoperiți noi locuri de pe glob şi momente nefamiliare din istorie. 

Iată mai jos cele nouă titluri alese din oferta de zeci de premiere pregătite pentru lansare luna aceasta.

Marriage Story/Poveste despre căsnicie
6 decembrie

Puţine sunt filmele mai bine primite anul acesta decât drama scrisă şi regizată de Noah Baumbach. După un debut global în selecţia festivalului de la Veneţia, cronicile entuziaste au început să curgă, lăudând scenariul şi interpretările actorilor Adam Driver şi Scarlett Johansson. Cei doi îi interpretează pe Charlie, regizor de teatru, şi Nicole, soţia lui actriţă, ale căror probleme în căsnicie se intensifică atunci când încep să colaboreze la o nouă punere în scenă. Şi cum ne-am putea ţine departe de filmul despre care Variety scria că "surprinde viaţa în toată complexitatea detaliilor şi a emoţiilor"?

Virgin River
6 decembrie

În decembrie ne luăm porţia de sirop cu Virgin River, un serial inspirat de o populară şi prolifică (21 de cărţi publicate între 2007 şi 2012) serie de bestsellere scrise de Robyn Carr. În centrul atenţiei este Melinda Monroe (Alexandra Breckenridge), o tânără care vrea să-şi refacă viaţa în izolatul orăşel Virgin River din California, doar că descoperă foarte repede că nu va putea merge mai departe dacă nu-şi rezolvă problemele din trecut. Netflix pariază pe succesul serialului aprobând din timp un al doilea sezon ale cărui filmări se vor termina la jumătatea lui decembrie.

Triad Princess/Prinţesa triadei
6 decembrie

Este prima oară când cinemagia.ro recomandă un serial taiwanez de pe Netflix şi o face nu doar pentru inedit, ci pentru că Triad Princess este o foarte promiţătoare combinaţie de acţiune şi comedie ce aminteşte de spiritul jucăuş al filmelor cu Jackie Chan. În centrul atenţiei este Angie (Eugenie Liu), care şi-a trăit viaţa în umbra tatălui ei, un gangster temut de toată lumea. Pentru a scăpa de influenţa lui toxică, tânăra acceptă să devină gardă de corp pentru o populară actriţă, ceea ce o aruncă în nefamiliara lume a starurilor de cinema. Nu trece mult şi dă nas în nas cu un actor (Jasper Liu) de care e îndrăgostită în secret...

The Two Popes/Cei doi papi
20 decembrie

Chiar dacă ortodoxismul este mult mai răspândit în România, fascinaţia politică şi influenţa globală a bisericii catolice sunt incontestabile. Acest film al brazilianului Fernando Meirelles (City of God) explorează relaţia dintre papa Benedict (Anthony Hopkins) şi succesorul său, papa Francisc (Jonathan Pryce), pe când acesta era unul din mulţii cardinali de la Vatican. Decizia lui Benedict de a demisiona va isca un conflict între cei doi, conflict adâncit de diferenţele de opinie dintre conservatorul Benedict şi progresistul Francisc. Filmul a câştigat mai multe premii ale publicului în festivalurile unde a fost proiectat.

The Witcher
20 decembrie

Iată cea mai ambiţioasă premieră a lunii! Serialul The Witcher este inspirat de seria omonimă a polonezului Andrzej Sapkowski şi-l are în centrul atenţiei pe Geralt (Henry Cavill), un vânător de monştri ce străbate un tărâm magic în care binele şi rău se înfruntă la nesfârşit, iar bătălia pentru supremaţie politică se dă între Imperiul Nilfgaard şi Regatele din Nord. Menit să aibă un destin ieşit din comun, Geralt se va trezi în mijlocul unui conflict atotdistrugător atunci când întâlneşte o puternică vrăjitoare şi o prinţesă ce ascunde un secret periculos. Sezonul doi a primit deja undă verde, iar creatoarea Lauren Schmidt Hissrich (Daredevil, The Umbrella Academy) a declarat recent că povestea dispune de material suficient pentru cel puţin încă patru sezoane.

Le Bazar de la Charité/Flăcările destinului
26 decembrie

Deja lansată în Franţa pe canalul TF1, această miniserie ne poartă în Parisul anului 1897, când un incendiu devastator distruge clădirea Le Bazar de la Charité, în care îşi avea sediul una dintre cele mai active instituţii de caritate din oraş. Printre cele 120 de victime se numără multe femei din înalta societate, ceea ce face ca incendiul să devină principalul subiect de conversaţie în Paris. Miniseria explorează destinele a trei femei ale căror vieţi sunt complet date peste cap de tragedie.

You/Tu (sezonul 2)
26 decembrie

În ciuda faptului că povestea are în centrul atenţiei doi protagonişti antipatici, un psihopat şi o actriţă insipidă, serialul You a devenit unul din marile hituri Netflix. Al doilea sezon a fost confirmat încă dinainte de lansarea serialului pe platformă şi se bazează pe a doua carte a autoarei Caroline Kepnes, "Hidden Bodies". De această dată, protagonistul Joe Goldberg (Penn Badgley) lasă în urmă lungul şir de cadavre din New York şi are parte de noi aventuri la Los Angeles. Oare va fi prins vreodată?

The Gift/Atiye
27 decembrie

Noul serial turcesc Atiye pare să fie un echivalent la feminin al serialului The Protector. Din teaser trailerele extrem de misterioase o cunoaştem pe Atiye (Beren Saat), o pictoriţă care pictează de când se ştie acelaşi simbol despre a cărui semnificaţie nu ştie nimic. Dar când acelaşi simbol este excavat la Göbekli Tepe, un templu cu o vechime de cel 12.000 de ani (acesta există în realitate şi a devenit sit Unesco World Heritage anul trecut), Atiye se va arunca într-o imprevizibilă şi posibil periculoasă aventură pentru a dezlega misterul simbolului.

El vecino/The Neighbor/Supervecinul
31 decembrie

Pentru noul său serial spaniol, Netflix nu s-a zgârcit: regizor este Nacho Vigalondo, care a fost repede importat la Hollywood (cel mai nou film al său este Paradise Hills, lansat şi la noi) după debutul din 2007 cu inclasabilul Timecrimes/Los cronocrímenes. Iar rolul principal este interpretat de popularul Quim Gutiérrez (La gran familia española). Îl vedem pe banalul Javier într-un moment dificil din viaţă: atât afacerea sa cu tricouri, cât şi relaţia cu simpatica Lola sunt pe butuci. Ultimul lucru de care are Javier nevoie este ca un extraterestru să se prăbuşească pe el şi să-i transfere toate puterile înainte de a muri, dar fix asta se întâmplă...

Ce filme şi seriale vei vedea în decembrie pe Netflix?

Află mai multe noutăți pe canalul nostru de Telegram - Afisha.md.

source:Cinemagia.ro
1