12 filme SF de-a dreptul spectaculoase pe care merită să le re(vezi)

Domeniul science fiction a captivat dintotdeauna atenția publicului. Ca și în multe alte industrii, domeniul cinematografic are o întreagă secțiune bazată pe SF, iar intrigile și grafica spectaculoasă au adus interesul publicului.

Fie că este vorba de călătorii în spațiu sau de un univers complet fictiv, toate aceste filme merită văzute, iar mesajul lor trebuie urmărit.

Așadar, am venit cu câteva propuneri pentru voi, cu 12 dintre cele mai spectaculoase filme SF.

The Matrix (1999)

The Matrix este poate unul dintre cele mai bulversante filme SF, regizat de către surorile Lilly si Lana Wachowski. Hacker-ul Thomas Anderson face o descoperire care îi schimbă toată perspectiva asupra vieții. Acesta află că omenirea cum o știe el este, de fapt, controlată de o putere mai înaltă bazată pe un sistem numit Matrix. Acest film SF este cu siguranță foarte ambiguu, iar efectele speciale și senzația de paranoia te vor marca.

Star Wars: The Empire Strikes Back (1980)

Star Wars este una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite francize SF din industria de film, care acoperă cel mai mare război intergalactic. Capitolul V, The Empire Strikes Back, este deseori văzut ca fiind cel mai bun din serie. În acest episod, Darth Vader își contiună lupta de a-l aduce pe Luke Skywalker de partea întunericului, dar pentru prima dată acesta dezvăluie care este scopul său.

2001: A Space Odyssey (1968)

Pelicula 2001: A Space Odyssey prezintă călătoria pe planeta Jupiter a unui computer HAL cu simțuri dezvoltate. Misiunea a fost lansată odată cu descoperirea unei ființe extraterestre care poate influența evoluția umană. Filmul a fost foarte apreciat pentru că tratează temele existențialismului, evoluției umane, tehnologiei și a vieții extraterestre. Acest film este văzut ca o creație genială care merită vizionată.

Gravity (2013)

Gravity este simularea perfectă a unei călătorii prin spațiu, oferind exact senzația de rollercoaster. Cu siguranță acest film merită văzut în varianta sa 3D, având niște efecte absolut superbe. Acțiunea are în centrul atenției misiunea în spațiu formată din inginera Dr. Ryan Stone și astronautul Matt Kowalski. Situația ia o întorsătură atunci când sunt loviți de un meteorit, iar întoarcerea lor spre casă devine aproape imposibilă.

The Avengers (2012)

Un film plin de acțiune și efecte speciale în care cei mai puternici supereroi se reunesc pentru a combate răul. Nick Fury inițiază misiunea „Avengers” pentru a-l înfrânge pe Loki, iar echipa de supereroi se reunește pentru a putea duce la bun sfârșit misiunea care le-a fost încredințată.

E.T: The Extra-terrestrial (1982)

Filmul SF regizat de Steven Spielberg prezintă o frumoasă poveste de prietenie și pune accent pe acceptarea celor din jur. Atunci când un extraterestru este lăsat pe pământ, un băiețel pe nume Elliot îl salvează și decide să-l țină ascuns. În timp ce extraterestrul este căutat de către autorități, Elliot și frații săi formeză o legătură specială cu noul lor prieten.

Gattaca (1997)

În Gattaca, o lume utopică în care ștința domina, Vincent, un om inferior din punct de vedere genetic, îi împrumută identitatea unui paraplegic pentru a-și atinge scopul, cel de-a călători în spațiu. Filmul este unul captivant și intriga este excepțională.

Black Panther (2018)

Black Panther, regizat de Ryan Coogler, este filmul cu supereroi cu cele mai mari încasări la Box Office. Acest SF este de-a dreptul impresionant din punct de vedere vizual și are și o intrigă pe măsură. T’Challa se întoarce în tărâmul Wakanda pentru a obține tronul, după moartea tatălui său. Națiunea se află în pericol atunci când un inamic puternic de-al familiei se întoarce și amenință Wakanda și revendică tronul.

Avatar (2009)

Regizorul James Cameron cu siguranță știe cum să surprindă și să capteze atenția audienței sale, iar filmul său, Avatar, nu a fost o excepție. Acțiunea se petrece pe tărâmul fictiv Pandora, locuit de o specie de-a dreptul specială numită Navi, ale cărei abilități sunt complet necunoscute și neînțelese de oameni.

Jurassic Park (1993)

Jurassic Park, regizat de către Steven Spielberg, este văzut ca o capodoperă cinematografică, ce a revoluționat odată cu difuzarea sa în 1993. Fascinația legată de lumea dinozaurilor a fost întotdeauna prezentă iar această peliculă ne-a lăsat puțin să visăm. Mai mult, acest film a dat naștere unui întreg univers de filme, atracții în parcuri de distracție și suveniruri, transformându-l într-un adevărat blockbuster.

Arrival (2016)

Arrival este o peliculă care ne propune un scenariu extrem de bun pentru interacțiunea dintre oameni și extratereștri. Acțiunea filmului îmbină realismul cu misterul, printr-o misiune a unei echipe de experți lingviști care încearcă să descifreze limba extratereștrilor care au venit pe pământ.

Moon (2009)

Moon, așa cum spune și titlul, este un film care ne prezintă viața pe lună și te trimite cu gândul la spațiu. Sam, un astronaut trimis pe lună pentru a explora și a lucra ca miner la stația lunară, urmează să-și incheie contractul de 3 ani. În tot acest timp, el a stat singur pe lună, având doar compania unui computer, Gerty. Acțiunea se petrece undeva în viitor, stația lunară find echipată cu tehnologie foarte avansată. Spre finalul misiunii sale, Sam suferă de un accient și se trezește confuz în infirmeria stației.

source:Elle.ro
0