Teatrul Eugene Ionesco va prezenta un spectacol de un dramaturg bulgar

Spectacolul ”Căldură în noiembrie” de dramaturgul bulgar Yana Dobreva în regia lui Petru Vutcărău va avea loc sâmbătă, 24 noiembrie, la ora 18.30, la Teatrul Național ”Eugene Ionesco” din Chișinău.

Potrivit organizatorilor, spectacolul relatează despre Alex, un medic american cu renume mondial, care se întoarce în orașul său de baștină, situat undeva pe litoralul Marii Negre, în Bulgaria, de unde a emigrat, mai bine zis a fugit, acum 40 de ani, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

În aceeași zi, la ora 11.00, la Teatrul Republican de Păpuși ”Licurici” va fi jucat spectacolul „Elefănțelul curios” de Rudyard Kipling în regia lui Niko Preskura și la Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A. P. Cehov” – spectacolul ”Frățiorul și Karlson” de Astrid Lindgren în regia lui Evghenii Bognibov.

Tot sâmbătă, la 18.00, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va avea loc spectacolul „Carnavalul”, versiune scenică de Alexa Visarion, la Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A. P. Cehov” – spectacolul ”Conacul misterios” de  Don Nigro în regia lui Iosif Șaț, la Teatrul ”De pe strada Trandafirilor” – spectacolul „Flori pentru Algernon” de Daniel Keises în regia lui Iurii Harmelin, la 18.30, la Teatrul Național „Satiricus I. L. Caragiale” - spectacolul ”Made in Moldova” de Constantin Cheianu în regia lui Alexandru Grecu și la 19.00, la Teatrul Geneza ”Art” – spectacolul ”Gardenia” de Elzbieta Chowaniec în regia Danielei Burlaca.

Mâine, la ora 18.00, la Teatrul ”De pe strada Trandafirilor” va fi prezentat spectacolul „Flori pentru Algernon” de Daniel Keyes, în regia lui Iurii Harmelin, la Teatrul Național „Mihai Eminescu” - spectacolul „Carnavalul” după Ion Luca Caragiale, în regia lui Visarion Alexa, la 18.30, la Teatrul Național ”Satiricus Ion Luca Caragiale” – spectacolul ”Doctor de femei” de Georges Feydau, în regia lui Alexandru Grecu, la Teatrul Național ”Eugene Ionesco” – spectacolul ”Arta conviețuirii” de Yasmina Reza, în regia lui Petru Vutcărău și la Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A. P. Cehov” – spectacolul „Căsătorie cu de-a sila” de J. B. Molier, în regia lui Alexandru Vasilachi.  

Duminică, 25 noiembrie, la ora 11.00, la Teatrul  Dramatic Rus de Stat A. P. Cehov” va fi jucat spectacolul „Cheburashka și circul” de Eduard Uspenski în regia lui Ghenadii Boiarkin și la Teatrul Republican de Păpuși ”Licurici” – spectacolul ”Prințesa vrăjită” de Ladislav Dvorský, regia și adaptarea scenică – Dana Strungaru.

În aceeași zi, la 18.00, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va avea loc spectacolul ”Filumena Marturano sau divorț în stil italian” de Eduardo De Filippo în regia lui Alexandru Vasilachi, la Teatrul ”De pe strada Trandafirilor” – spectacolul „Dă-mi viața înapoi, te rog...” de A. Kuprin în regia lui Iurii Harmelin, la Teatrul Dramatic Rus de Stat „A. P. Cehov” – spectacolul ”O noapte cu Don Juan” după scriitorul francez Eric-Emmanuel Schmitt și dramaturgul elveţian Max Frisch în regia lui Dumitru Koev și la 18.30, la Teatrul „Național ”Eugene Ionesco” – spectacolul ”Iubirea la proști” de Francis Veber în regia lui M. Chris Nedeea.

Teatrul „Geneza Art” va prezenta duminică, la ora 19.00, spectacolul ”4 Mama” în regia Danielei Burlaca. Potrivit organizatorilor, ”4 Mama” este un spectacol despre viață și sensul ei, despre femei, bărbați, dragoste, relații și încercările prin care trece un om conștient și înțelept. 

„4 Mama” este un spectacol după texte din literatura antică și contemporană despre mamă, ca noțiune generală a existenței noastre. Și Patria este mamă, și Natura este mamă, și Durerea este mamă, Viața este mamă.

source:moldpres.md
0