Un celebru model irakian a fost ucis pe stradă

Tara Fares, în vârstă de 22 de ani, model irakian şi un star Instagram, a fost împuşcată pe o stradă din Bagdad. Moartea ei a stârnit indignare, multe voci susţinând că motivul crimei ar fi fost curajul tinerei de a vorbi despre drepturile femeilor.

Trupul neînsufleţit al modelului a fost transportat la spitalul Sheik Zaid din Bagdad, iar medicii au constatat decesul provocat de trei împuşcături.     

Tara Fares, considerată o regină a frumuseţii, cu aproximativ trei milioane de fani pe Instagram, locuia în Erbil, capitala Kurdistanului irakian, dar vizita adesea Bagdadul.    

Când au aflat despre moartea ei, fanii au început să posteze pe reţelele sociale mesaje în care au lăudat-o pentru curajul ei de a vorbi deschis într-o ţară care pare să aibă în continuare atitudini conservatoare în privinţa femeilor.

Crima vine la doar o zi după ce tânăra a fost inclusă în topul celor mai populare figuri publice din Irak. Tânăra, cunoscută şi pentru participarea în competiţiile Miss Irak şi Miss Bagdad, era considerată însă o figură provocatoare în ţara ei şi mai primise în trecut ameninţări cu moartea.    

„Decesul Tarei demonstrează discriminare, lipsa libertăţii şi a drepturilor. Simpatia pentru ea nu este suficientă“, scrie un fan. 

Ministerul de Interne a anunţat că a fost deschis un proces în legătură cu moarea modelului, conform Kurdistan 24. Identitatea atacatorilor este necunoscută până la acest moment.

source:Adevarul.ro
0