Actorul Burt Reynolds a încetat din viață, la vârsta de 82 de ani

Actorul Burt Reynolds, celebru pentru rolurile din filmele Deliverance și Boogie Nights a încetat din viață ieri, la vârsta de 82 de ani.

Managerul actorului, Erik Kritzer, a anunțat ieri că Burt Reynolds a încetat din viață. Actorul era internat la centrul Jupiter Medical din Florida. Burt Reynolds a avut mai multe probleme de sănătate în ultimii ani, iar în 2010 a suferit o operație de bypass.

Actorul a lucrat până de curând, filmând alături de Quentin Tarantino pentru lungmetrajul despre crimele lui Charles Manson, intitulat Once Upon A Time in Hollywood.

Născut în Michigan, dar mutat în Florida, Burt Reynolds a fost jucător de fotbal american în tinerețe, dar a trecut la actorie după ce o leziune la genunchi a fost agravată de un accident de mașină. După ce a luat lecții de actorie la Palm Beach Junior College a găsit de lucru pe scenă și în televiziune, însă nu s-a dus imediat la Hollywood din cauza unei lipse de încredere în sine, după ce a fost refuzat la prima lui proba într-un film, din cauză că semăna prea mult cu Marlon Brando. 

Și-a făcut debutul în cinematografie în 1961, în filmul Angel Baby. Filmul care i-a adus celebritatea a fost Deliverance. Au urmat apoi The Longest Yard, Smokey and the Bandit, The Cannonball Run și Boogie Nights, pentru care a primit un Glob de Aur pentru Cel mai bun actor într-un rol secundar.

source:Glamour.ro
0