Dua Lipa, cel mai ascultat artist în 2020 în Marea Britanie

Cântăreaţa Dua Lipa a fost cel mai ascultat artist, anul trecut, la posturile de radio şi televiziune din Marea Britanie, graţie albumului ei multipremiat „Future Nostalgia”, lansat cu patru zile înainte ca autorităţile să impună prima carantină în Regat, informează BBC.

Ea l-a detronat pe Ed Sheeran, care a deţinut acest titlu în ultimii trei ani.

Două dintre single-urile ei, „Physical” şi „Don't Start Now”, s-au numărat între cele mai populare zece cântece la posturile de radio din Regat.

„Future Nostalgia” a fost, între altele, premiat cu Grammy, la categoria „album pop”, şi a fost desemnat albumul anului la gala Brit Awards. Aparent, artista lucrează deja la următorul material discografic.

Per ansamblu, cea mai ascultată piesă a anului în Marea Britanie a fost „Blinding Lights” a canadianului The Weeknd.

„Don't Start Now” (Dua Lipa) s-a clasat pe locul al doilea, fiind urmată de „Higher Love” (Kygo & Whitney Houston), „Dance Monkey” (Tones & I) şi de „Adore You” (Harry Styles).

Locul al doilea între cei mai ascultaţi artişti în Marea Britanie anul trecut a fost ocupat de Ed Sheeran, urmat de Ariana Grande, Sam Smith şi Calvin Harris.

Datele au fost compilate de PPL, care monitorizează muzica difuzată la posturile de radio şi televiziune, dar şi în localurile britanice.


source:news.ro
0