Gheorghe Mustea a fost distins cu titlul onorific: „Om emerit”

Academicianul și compozitorul Gheorghe Mustea a fost distins cu titlul onorific: „Om emerit”.

Titlul i-a fost oferit pentru cei 50 de ani de activitate artistică, pentru cei 30 de ani aflat la pupitrul dirijoral al Orchestrei Simfonice Naționale a Companiei Teleradio-Moldova și pentru promovarea artei muzicale din patrimoniul național și universal. Ceremonia a avut loc cu prezența președintelui Igor Dodon, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Gheorghe Mustea a declarat că acordarea respectivului titlu este, în primul rând, o mare responsabilitate și pentru ceea ce face, ce a făcut și pentru ce va face în continuare. 

„Eu cred că este și o recunoștință din partea societății pentru activitatea pe care am făcut-o până acum, în cele patru direcții pe care m-am axat în activitatea mea: compoziția, dirijatul, interpretarea la mai multe instrumente și activitatea didactică, care, pentru mine este foarte importantă”, a mai spus academicianul.

Actualmente, Orchestra este în concediu, iar pe la mijlocul lunii august Gheorghe Mustea spune că va reveni la muncă. În pregătire sunt câteva concerte în cadrul emisiunilor televizate la Moldova 1, emisiunea „Prin muzică în Europa”, dar și în cadrul abonamentului „Prietenii muzicii” de la Radio Moldova.

La 15 ianuarie anul curent, în cadrului celei de-a VII-a ediții a Premiilor Naționale ale Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, academicianul Gheorghe Mustea a fost distins cu Premiul „Gavriil Muzicescu” în domeniul muzicii, pentru promovarea artei muzicale din patrimoniul național și universal.

source:ipn.md
0