Actorul britanic Kenny Lynch a murit la vârsta de 81 de ani

Actorul şi cântăreţul britanic Kenny Lynch, cunoscut pentru hitul ''Up on the Roof'', a murit miercuri la vârsta de 81 de ani, a anunţat familia sa, relatează Reuters şi Press Association.

''Vă anunţăm cu tristeţe că tatăl nostru a murit miercuri dimineaţă. El va rămâne în amintirea multora care îi vor duce dorul. La revedere tata, te vom iubi mereu'', au scris cele două fiice ale cântăreţului, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

Kenny Lynch, care s-a născut la Londra, a avut o serie de melodii de mare succes în anii '60, între care ''Up on The Roof'' şi ''You Can Never Stop Loving Me'', ajunse între primele zece single-uri în Marea Britanie, în 1962 şi respectiv 1963.

El a fost primul artist care a reinterpretat o piesă a trupei The Beatles - ''Misery'' - în 1963 şi a apărut pe coperta albumului ''Band on the Run'' al lui Paul McCartney&Wings.

Lynch, care a crescut în estul Londrei într-o familie cu 13 copii, a primit Ordinul Imperiului Britanic (OBE) în 1970 pentru serviciile în lumea divertismentului şi a apărut alături de Sid James şi Charles Hawtrey în filmul ''Carry On Loving'' în acelaşi an. El a jucat şi comediile britanice ''The Plank'' şi ''The Alf Garnett Saga'' şi a apărut în sitcom-ul ''Curry And Chips'' alături de Spike Milligan.

Kenny Lynch a avut succes şi în calitate de compozitor. El a scris piesa ''Sha La La La Lee'' interpretată de trupa Small Faces.

Cântăreţul britanic a suferit de cancer la prostată.

Află mai multe noutăți pe canalul nostru de Telegram - Afisha.md.

source:Agerpres.ro
0