De ce a refuzat Will Smith să joace în Matrix

Will Smith a dominat box-office-ul in anii '90 datorita unor filme precum "Bad Boys", "Independence Day" si "Men in Black". Cu toate acestea, actorul nu a acceptat toate ofertele pe care le-a primit, iar faptul ca a refuzat "The Matrix" este unul extrem de cunoscut.

"Dupa ce am facut Men in Black, au aparut fratii Wachowski, care mai regizasera un singur film inainte. Mi-au prezentat ideea pentru Matrix si, dupa cum au dovedit deja, au venit cu ceva genial", a povestit Will Smith.

"Din pacate, cand am vorbit eu cu ei, au insistat mult pe efecte. Mi-au zis ceva de genul 'imagineaza-ti ca te lupti cu cineva si sari si te opresti in mijlocul sariturii. Oamenii vad 360 cum esti oprit in mijlocul sariturii si noi o sa inventam niste camere care o sa te surprinda cand te opresti in aer'. N-am inteles nimic", a mai spus Will Smith.

In cele din urma, dupa refuzul sau, Keanu Reeves a primit rolul principal, iar toata franciza s-a transformat intr-o serie iconica, ce a schimbat pentru totdeauna felul in care sunt facute filmele.

Will Smith spune ca nu regreta decizia pe care a luat-o atunci pentru ca rezultatul final a fost unul fabulos, cu un succes fantastic: "Keanu Reeves a fost perfect. Laurence Fishburne a fost perfect. Daca as fi acceptat eu rolul, Morpheus nu ar fi fost negru pentru ca eu sunt negru", a adaugat Smith.

"Daca imi amintesc bine, se gandeau sa-l ia pe Val Kilmer. Deci eu as fi fost Neo, iar Val Morpheus. Am fi stricat Matrix, cred ca v-am facut tuturor o favoare".

source:filmnow.ro
0