Cele mai bune filme SF disponibile pe Netflix

Fanii filmelor SF nu duc lipsă de titluri interesante disponibile pe platforma Netflix. De la filme SF clasice până la cele mai recente, iată o listă de filme care ți-ar putea capta interesul atunci când simți nevoia să evadezi într-o lume plină de extratereștri, monștri și roboți.

Cloverfield (2008)

Filmul Monstruos/ Cloverfield începe când o petrecere din Manhattan este întrerupta în momentul în care o creatură uriașă atacă New York-ul. Un grup de prieteni părăsesc petrecerea și încearcă să filmeze evenimentele cu ajutorul unei camere, luptând totodată pentru a supraviețui. 

Ex Machina (2015)


Caleb, un programator de 24 de ani, angajat al celei mai mai companii de IT, câștigă o competiție internă care avea ca premiu o săptămână alături de Nathan, șeful extrem de retras al companiei, la reședința lui izolată din munți. Atunci când Caleb ajunge pe domeniul acestuia, descoperă că va fi nevoit să participe la un experiment fascinant, dar foarte bizar, în care va trebui să interacționeze cu prima inteligență artificială reală din lume, adăpostită de o superbă fată-robot.

Under the Skin (2013)


O ființă extraterestră de pe o planetă unde se consumă carne de om vine pe Pământ și se deghizează în Laura, o femeie seducătoare interpretată de superba Scarlett Johansson. Ea stă la pândă pe marginea unor șosele sau prin pustietăți unde vin doar alpiniștii și atacă folosind arma cea mai puternică pentru prada umană: sexualitatea ei vorace. 

Her (2013)

Povestirea din "Her" se petrece la Los Angeles, în viitor. Theodore (Joaquin Phoenix) este un bărbat care își câștigă existența scriind scrisori personale pentru alți oameni. Cu inima frântă după un mariaj eșuat, el începe să fie interesat de un nou sistem de operare pe calculator, care răspunde la comenzi vocale și promite a fi extrem de intuitiv, devenind un fel de entitate de sine stătătoare.

Când îl instalează, Theodore este încântat să facă cunoștință cu Samantha, o voce superbă de femeie (nimeni alta decât Scarlett Johansson), care pare a fi pătrunzătoare, sensibilă și surprinzător de simpatică. Pe măsură ce dorințele și nevoile lor cresc simultan, prietenia lor se adâncește transformându-se într-o dragoste reciprocă.

A.I. - Artificial Intelligence (2001)


Într-un viitor în care resursele minerale sunt limitate si tehnologia avansează cu o viteza astronomică, alimentele sunt create sintetic, iar persoana care te servește este un robot. Roboții sunt priviți ca niste aparate sofisticate, iar numărul tot mai mare de persoane care nu pot avea copii a facut ca ofertele să abunde. Cybertronics Manufacturing a găsit soluția: numele sau este David, un băiat-robot, primul programat să iubească. David este adoptat în scopul testării de catre un angajat de la Cybertronics si de soția sa. Evenimentele care urmează nu puteau fi prevăzute de nimeni.

Snowpiercer (2013)


În viitorul apropiat, un experiment destinat să micșoreze efectele încălzirii globale aruncă Terra într-o nouă epocă de gheață și ucide aproape toate ființele vii. Singurii supraviețuitori umani sunt călătorii din Snowpiercer, un tren gigantic pus în mișcare de un motor revoluționar. La bord este proclamat un strict sistem de clase sociale, cu elita spre capătul din față al trenului, iar cei săraci în capătul opus. În anul 2031, cei defavorizați se pregătesc de revoluție.

The Fifth Element (1997)


Un Sf clasic în regia lui Luc Besson, în care actiunea se petrece într-un viitor îndepărtat. Planeta este amenintata de venirea Raului și numai Al Cincilea Element (Milla Jovovich) poate salva lumea de la cucerire. Aceeasi lupta cu Raul are loc la fiecare 500 de ani. De data aceasta, Alesul are un ajutor: un taximetrist, fost soldat, interpretat de Bruce Willis. Din păcate, Răul are un aliat. Maleficul Dl. Zorg (interpretat de Gary Oldman), care vrea sa profite de pe urma haosului creat de Rau si de mercenarii sai.

Hellboy (2004)

Născut în flăcările iadului acum 60 de ani, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Hellboy a fost adus pe Pământ de către un nebun malefic, pentru a dezlănțui forțele răului. Desemnat prezicător al Apocalipsei, Hellboy a fost salvat de Forțele Aliate conduse de profesorul Broom, fondator al B.C.A.F.P. clandestin (Biroul de Cercetare și Apărare Împotriva Fenomenelor Paranormale), care l-a crescut ca pe un fiu, dezvoltându-i darurile paranormale extraordinare. În ciuda originilor sale întunecate, Hellboy devine un campion al binelui, luptând împotriva forțelor malefice care amenință lumea noastră.

Black Panther (2018)

Primul supererou de culoare din lumea benzilor desenate, Black Panther, pe numele său T’Challa, s-a născut în Wakanda, o țară africană ascunsă lumii întregi pentru ca marile corporații să nu-i exploateze vibraniumul, un prețios metal descoperit într-un meteorit.Moștenitor al tronului, T’Challa va trebui să plece din Wakanda când tatăl său este ucis. Tânărul își va folosi inteligența, agilitatea și viteza ieșite din comun pentru a deveni Black Panther, unul dintre cei mai luminoși supereroi Marvel din toate timpurile, visând în același timp la o reîntoarcere în țara de baștină.

Star Wars: The Last Jedi (2017)


După ce a făcut primii pași într-o lume mai mare în Războiul stelelor, Rey continuă călătoria sa epică alături de Finn, Poe și Luke Skywalker în următorul capitol din celebra saga Star Wars.

A Clockwork Orange (1971)

A Clockwork Orange/ Portocala mecanica prezintă aventura unui tânăr pasionat de viol, violență și ... Beethoven. Filmul cel mai controversat al lui Stanley Kubrick este o fabulă socio-științifico-fantastică realizată în 1971, care a stârnit mari controverse la vremea respectivă din cauza scenelor de violență, devenite uzuale în filmele de astăzi.

Filmul a fost retras din circulație în Marea Britanie timp de aproape 30 de ani, în ciuda faptului că premiera a reprezentat un mare succes la public. La 48 de ani de la lansare, filmul a devenit un SF clasic din care s-au inspirat multe filme moderne.

Află mai multe noutăți pe canalul nostru de Telegram - Afisha.md. 

source:filmsi.ro
0