Festivalul Tânărului Meșteșugar revine la Chișinău

Festivalul Tânărului Meșteșugar revine! Tinerii artizani pasionați de crearea manuală a diverselor obiecte, modelarea lemnului sau metalului, olărit, coaserea portului popular, sunt îndemnați să aplice în calitate de participant la evenimentul din 10 iunie, aflat la a treia ediție.

În acest an, pe lângă comercializarea propriilor produse, participanții vor avea posibilitatea să implice vizitatorii în ateliere de lucru specifice domeniului pe care îl reprezintă. 

Festivalul Tânărului Meșteșugar se organizează de către Consiliul Municipal de Tineret Chișinău, în colaborare cu Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării  al Republicii Moldova. Scopul Festivalului este revenirea la valorile etnoculturale și promovarea a câtorva zeci de tineri talentați în artizanat.

Festivalul se va desfășura pe următoarele etape:

- Etapa de preselecție (perioada 11.05-03.06);

- Evenimentul propriu-zis (10 iunie, orele 12:00-21:00);

Dacă aveți între 14-35 de ani, locuiți în municipiul Chișinău și doriți să vă expuneți lucrările unei audiențe vaste, vă îndemnăm să aplicați până la 1 iunie.

Organizatorii își rezervă dreptul de a efectua o preselecție, în cazul unui număr mai mare de aplicări. Materialele foto și oferta de participare vor fi transmise la adresa electronică. Participanții au la discreție alegerea zonei. 

Alte precizări:

- Masa și umbrela participantului sunt asigurate de către organizatori, iar scaunele de către participanți.

- Meșteșugarul se obligă să se rețină pe durata întregului Festival (12:00-19:00);

- Se impune păstrarea unei atmosfere de prietenie, bazată pe colaborare și respect față de toți participanții la Festival.

source:Afisha.md
0