Trupa Lume dezămăgită că nu a ajuns în finala națională a Eurovisionului 2019

Și-au dorit să ajungă pe scena de la Tel Aviv și să ne reprezinte țara cu mândrie, doar că „li s-au tăiat aripile” încă înainte de finala națională a Eurovisionului. Este vorba despre membrii trupei LUME, cei care spun că jurizarea din acest an le-a lăsat un gust amar, scrie zugo.md.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Irina Kovalsky a menționat că pentru participarea la concursul de talie mondială pregătise un spectacol în care urmau să facă vin moldovenesc direct pe scena din Israel, dar nu au fost selectați de juriu pentru a lupta în finala națională.

„Conform tuturor ratingurilor, trupa LUME era lider și nici noi nu am așteptat asemenea impact pe rețelele de socializare. Nici rudele noastre nu știau că ne-am înscris în concurs. Am fost invitați și la TV, dar nu am mers, pentru că am așteptat audițiile live, știam că în Moldova sunt posibile tot felul de surprize, și acest lucru a fost demonstrat încă odată. Pe scenă trebuia să facem vin moldovenesc în direct, ca în celebrul film când Adriano Celentano mustuiește strugurii.

Îmi pare foarte foarte rău că Moldova, în acest an, a fost lipsită de o piesă atât de ritmată, veselă, energică și pozitivă. Și cel mai important e o piesă cu sens bun, ce caracterizează țara noastră! În cântec se vorbește despre cel mai bun vin moldovenesc – alb și roșu, despre inimile noastre mari, viile, nunțile, fetele frumoase și bogățiile naturale, mâncarea gustoasă. Consider că această piesă putea atrage mulți turiști.

Păcat că unii membri ai juriului din principiu nu ne-au permis să fim printre cei 10 în finală. Păcat că unii sunt atât de agresiv orientați în privința noastră, deși în ochi – zâmbesc și așa ne mai iubesc”, a scris artista.

Mai jos puteți urmări evoluția trupei LUME în cadrul audițiilor live ale Eurovisionului.

Amintim că cea de-a 64-a ediţie a concursului Eurovision va avea loc în Israel, iar câștigătorul va fi ales după cele două semifinale, organizate pe 14 şi 16 mai, şi finala care va avea loc pe 18 mai curent. Reprezentantul țării noastre va evolua în a doua semifinală, care va avea loc pe 16 mai.

source:zugo.md
0