Teatrul Național de Operă și Balet Maria Bieșu a anunțat programul pentru luna septembrie

Publicat: 23 august 2022

Teatrul Național de Operă și Balet "Maria Bieșu" a anunțat programul pentru luna septembrie. Din repertoriul teatrului pentru următoarea lună fac parte opere precum "Lacul Lebedelor", de Piotr Ceaikovski sau "Boema",de Giacomo Puccini.


8 Septembrie - 18:00
Carmen - operă în patru acte de Georges Bizet

În orășelul Sevilla din Spania, soldații fac haz pe seama celorlalți. Interesul acestora este furat de tânăra Micaëla, care a venit acolo să îl găsească pe Don José - iubitul său.
Bilete online puteți procura aici.


10 Septembrie - 18:00
Lacul Lebedelor - balet în patru acte de Piotr Ceaikovski

Acest spectacol prezintă spectatorilor săi o istorie de dragoste dintre prințul Siegfried și prințesa Odette. Prințesa este prizoniera unei vrăji, ziua fiind transformată într-o lebădă, și doar în timpul nopții recuperându-și adevărata înfățișare. Va reuși oare Siegfried să învingă scamatoriile vrăjitorului și să își elibereze prințesa de această vrajă?
Bilete online puteți procura aici.


11 Septembrie - 17:00
Turandot - opera în trei acte de Giacomo Puccini

Acțiunea se petrece la Pekin, în timpurile nedefinite ale basmelor populare și ne relatează povestea prințului Calaf, care se îndrăgostește de cruda și frumoasa prințesă Turandot.
Bilete online puteți procura aici.


15 Septembrie - 18:00
Giselle - balet în două acte de Adolph Adam

La începutul piesei, ne este prezentat un nobil pe nume Albrecht. Acesta înfruntă din greu o fată tânără și fantastic de frumoasă - Giselle.
Bilete online puteți procura aici.


18 Septembrie - 17:00
Boema - operă în patru acte de Giacomo Puccini

Boema este o operă plină de contraste în toate particularitățile sale, aceasta balansând între fericire și tragedie. Acțiunea are loc în orașul Paris, la începutul anilor 30’ ai secolului XIX. Spectatorilor li se povestește istoria a 4 personaje: Rodolpho, Marcello, Schaunard și Colline.
Bilete online puteți procura aici.


22 Septembrie - 18:00
AIDA - operă în patru acte de Giuseppe Verdi

În 1868, guvernul egiptean i-a propus lui Verdi să scrie o operă cu prilejul inaugurării unui nou teatru la Cairo. Compozitorul a respins comanda inopinată. În 1870, tratativele au fost reluate prin intermediul libretistului francez Camille du Locle, care i-a trimis lui Verdi scenariul Aidei.
Bilete online puteți procura aici.


25 Septembrie - 17:00
Concert de Gală

Raportându-se la realitățile timpului, ediția din acest an a festivalului își surprinde publicul nu doar prin intermediul repertoriului și soliștilor care evoluează în cadrul festivalului, dar și prin modalitățile de organizare și prezentare a evenimentelor.
Bilete online puteți procura aici.

Pentru mai multe detalii, fiți în continuare cu ochii pe noi.

source:Afisha.md
0