Luptătoarea Anastasia Nichita a devenit în premieră campioană mondială

Publicat: 16 septembrie 2022

Victorie pentru Moldova! Luptătoarea Anastasia Nichita a devenit în premieră campioană mondială

Luptătoarea Anastasia Nichita a devenit în premieră campioană mondială. Eleva lui Tudor Cîrlan a obținut patru victorii la Belgrad în categoria de greutate 59 kg, întrecându-le pe canadianca Laurence Beauregard, chinezoaica Qi Zhang, japoneza Sakura Motoki și norvegianca Grace Bullen.

Anastasia Nichita are 23 de ani și mai are în palmares patru medalii la Campionatul European de senioare: două de aur și două de bronz. De asemenea, ea a triumfat la Cupa Mondială din 2020 și s-a ales cu medalia de bronz la Jocurile Europene din 2019.

Tot la Belgrad, Irina Rîngaci, care a devenit campioană mondială anul trecut la Oslo, s-a ales de această dată cu medalia de bronz. În semifinale ea a cedat în fața campioanei olimpice de la Tokyo, americanca Tamyra Mensah-Stock, dar apoi a învins-o pe chinezoaica Feng Zhou.

Anastasia Nichita este o luptătoare din Republica Moldova în stil lupte libere. Sportiva s-a născut în 1999 în satul Tătărești, raionul Strășeni. A câștigat medalia de aur la proba feminină 59 kg la Campionatul European de Lupte din 2020, desfășurat la Roma. În același an, a luat aurul la aceeași probă la 2020 Individual Wrestling World Cup, competiție organizată în locul Campionatului Mondial.

În luna aprilie 2022, Anastasia Nichita a devenit campioană europeană. În finala de la Budapesta, eleva lui Tudor Cîrlan a dispus cu 4-1 de poloneza Jowita Maria Wrzesien.

source:Afisha.md
0