Crearea unui film: de la scenariu - până la festival de clasa A

PreviewImage

Cum poate un regizor să ajungă la un festival de clasa A? Unde poți găsi parteneri internaționali cu care să faci un film de o asemenea calitate încât juriul celor mai prestigioase festivaluri de film să îl aprecieze? Despre asta, dar și multe altele vom vorbi pe 22 mai la o întâlnire specială cu Artem Vasiliev, fondatorul grupului de companii Metrafilms.

Invităm reprezentanții industriei cinematografice la un masterclass unde veți afla toate secretele celor mai de succes lucrări internaționale marca Metrafilms.

Grupul de companii Metrafilms reunește compania de producție Metrafilms, Studio Metrafilms și Studio Metrafilms Moldova. Fondatorul și producătorul general, Artem Vasiliev, este membrul Academiei Europene de Film și al Clubului Producătorilor Europeni.

FIAPF (Federația Internațională a Asociațiilor Producătorilor de Film) acreditează anual cele mai importante festivaluri de film din lume. Acreditarea are loc în 4 categorii principale:

  • Festivaluri de filme de lung metraj (ficțiune) - ceea ce se numea anterior „Clasa A”.

  • Festivaluri de filme de lung metraj (ficțiune) specializate. Aici condițiile de acreditare sunt mai complexe.

  • Festivaluri cu filme de lung metraj (ficțiune) fără competiție. Există doar 3 astfel de festivaluri.

  • Festivaluri de filme documentare și scurtmetraje. Sunt doar cinci.

Filmele create de Metrafilms, în producția lui Artem Vasiliev, au câștigat premii la festivaluri internaționale de film precum Veneția și Berlin și au participat la aproape toate festivalurile de film majore din lume, inclusiv Cannes, și au fost, de asemenea, lansate în întreaga lume în parteneriat cu marii distribuitori și renumite case de vânzări de filme.

Vino să vorbim mai detaliat despre festivaluri internaționale, condiții de participare și acreditare, precum și unde să cauți și să găsești parteneri pentru producția de film. Ne vedem pe 22 mai, la Mediacor.

Costul de participare este de 300 lei. Limba de comunicare - rusa. Bilete în rețeaua Afisha:

Evenimentul este organizat de Mediacor în parteneriat cu Asociația Companiilor de Creație COR, cu suportul USAID, Suedia și Marea Britanie, prin Proiectului Tehnologiile Viitorului.

Cumpără bilet
Chișinău, str. Alexei Mateevici, 60
22 Mai - 18:30
300 MDL
+373 228 96 499
Cumpără bilet
Cum cumpăr un bilet
Regular
22 Mai 2024Wednesday, 18:30
300 lei
0
0l.