Andreea Bălan, primele declaraţii după stopul cardio-respirator

Andreea Bălan a suportat o complicație gravă inopinată, acum două zile, în timpul nașterii prin cezariană, soldată cu un stop cardio-respirator și resuscitare, fiind la un pas de moarte. Din fericire, acum, atât ea cât și fetița ei, Clara Maria, se simt bine, iar artista a făcut prima declarație după naștere și a publicat o imagine în care își ține în brațe fetița, scrie unica.md.

”Dragii mei, abia astăzi mi-am luat fetița, Clara Maria, în brațe, după 2 zile de luptă ca să trăiesc. Vă mulțumesc din suflet tuturor pentru mesajele frumoase, le-am citit pe toate! Și mulțumesc din inimă doctorilor care mi-au salvat viața! Ceea ce mi s-a întâmplat mie, se întâmplă 1 la 80 000 de cazuri, se numește embolie amniotică, iar medicii de aici au fost prompți și imediat au intervenit și au luat cele mai bune decizii ca eu să traiesc”, a scris Andreea.

Embolia cu luchid amniotic este un eveniment foarte rar, dar extrem de grav, care poate fi fatal. Mai mult, complicația e foarte greu de diagnosticat și nici nu se poate spune foarte exact care ar fi factorii de risc, din moment ce apare atât de rar.

Ce este embolia cu lichid amniotic?

Lichidul amniotic sau mici bucăți de țesut fetal, au ajuns în sângele mamei. Aceste țesuturi pot trece de bariera placentei în anumite cazuri, de exemplu atunci când aceasta suferă o traumă. Odată ajuns în sângele mamei, lichidul amniotic produce un infarct pulmonar și tulburări de coagulare în plămâni și în vasele de sânge ale mamei. 

Un asemenea eveniment se manifestă prin dificultăți de respirație, scăderea bruscă a tensiunii, probleme de coagulare, sângerări, senzație de frig, tulburări de ritm cardiac, pierderea cunoștinței, convulsii și stress fetal.

Din fericire, fetița Andreei Bălan se născuse deja atunci când mama a intrat în stop cardiac. Pentru că este un eveniment atât de rar, factorii de risc sunt destul de puțin cunoscuți. Specialiștii spun că ar fi vorba de: vârsta mamei, peste 35 de ani; afecțiuni ale placentei; preeclampsia; travaliul indus medical; cezariana; excesul de lichid amniotic.

источник:unica.md
1