Teatre

Teatrul Republican "Luceafarul"

Deschis pină la 20:00Chișinău, str. Veronica Micle
PlaceImage

Teatrul Republican Luceafărul este un teatru dramatic fondat în 1960 la Chișinău, iar până în 1991 a fost cunoscut ca Teatru pentru tineret și copii.

În repertoriul teatrului se regăsește dramaturgie contemporană, universală și clasică.

La moment directoarea teatrului este Vitalia Grigoriu, o actriță care joacă de 20 de ani pe scena teatrului ,, Luceafărul’’, iar în funcția de director artistic al teatrului este Slava Sambriș, fiind unul dintre cei mai buni regizori din Republica Moldova.

În portofoliul său, Teatrul Luceafărul deține o gamă largă de spectacole destinate atât adulților cât și micilor iubitori de teatru, așa ca: Fazanul, Tata, Magie de Crăciun, Tequila Boom, Păcala, etc.

Teatrul Luceafărul cunoaște cea mai strălucită perioadă a vieții sale în anii 60-70, atunci când teatru a devenit un spațiu în care se adunau cele mai remarcabile personalități, așa ca: Emil Loteanu, Aureliu Busuioc, Glebus Sainciuc, Eugen Doga.

Spectacolele montate la Luceafărul, au primit cele mai importante nominalizări în  cadrul Galei premiilor UNITEM, spectacolele „Flori de mină” și „Tata”.

Biletele pentru spectacole pot fi achiziționate pe afisha.mdLu-Du: 12:00 - 20:00
ic_parking_ Created with Sketch.
Parcare
Cum să ajung