Recreere și divertisment

Teatrul Verde

Chișinău, str. Timiș
PlaceImage

Teatrul Verde din Chișinău este o adevărată bijuterie atât pentru cetățeni cât și pentru turiști, amplasat în parcul Valea Morilor din capitală.

Teatrul Verde, numit cândva Teatru de Vară a fost construit acum 60 de ani de către arhitecții A. Kolotovkin și T. Lomova.

Un mare teatru în aer liber, cu un turn uriaș de fier deasupra lui, cu o scenă frumoasă și sute de bănci — reprezintă un exemplu perfect al arhitecturii sovietice a anilor 1960.

În fiecare parc mare din Uniunea Sovietică exista un număr mare de teatre de vară. Chișinăul, fiind una dintre cele mai verzi capitale din Europa, a fost un exemplu minunat în acest sens. Teatrele de vară erau scenele publice în care comunitatea locală putea vedea diferite spectacole de teatru, dansuri populare, concursuri de cântece. Fiecare era absolut liber să-și arate talentul sau pasiunea în fața comunității. Acum, Teatru Verde găzduiește cele mai grandioase concerte cu interpreți de renume național și internațional.  

Grație amplasării teatrului chiar în inima parcului Valea Morilor, este un loc perfect pentru organizarea evenimentelor.


Biletele la concertele organizate la Teatrul Verde pot fi achizitionate pe afisha.md 

ic_parking_ Created with Sketch.
Parcare
ic_playground Created with Sketch.
Teren de joacă