Recreere și divertisment

Grădina Zoologică din Chișinău

Deschis pină la 20:00Chișinău, bd. Dacia
PlaceImage

Grădina zoologică este un loc minunat pentru cei care preferă să-și petreacă timpul liber în liniște și armonie сu natura. Animale și păsări de diverse specii sunt prezente pe teritoriul grădinii zoologice din Chișinău și pot fi admirate, fotografiate și chiar hrănite.

Grădina zoologică este un loc minunat pentru cei care preferă să-și petreacă timpul liber în liniște și armonie u natura.

Grădina Zoologică din Chișinău a fost inaugurată pe 9 mai, anul 1978 și este unica din Republica Moldova.

La momentul actual, colecția grădinei zoologice numără circa 1000 de animale diverse, specii care cuprind toate continentele, incusiv și Antarctida. Aici puteți întâlni animale precum râsul, lama, muflonul, leul, tigrul, ursul și maimuța, de-asemenea fazanul auriu, bufnița polară, vulturul și multe altele.

Traversând aleea principală, veți observa, veți observa un mic iaz cu o insulă pe care lebedele, rațele și berzele sălbatice se plimbă și înoată. Continuând excursia, veți vedea voliere cu păsări sălbatice, printre care sunt și specii rare de prădători. Vizavi, sunt cuști uriașe în aer liber, cu animale copitate, cum ar fi capra cu coarne, lama, antilopa Nilgau, cangurul lui Bennett, zebra Chapman etc. Pentru cei mai mici vizitatori ai grădinii zoologice din Chișinău, este posibilitatea de a se juca și de a se distra într-un loc special amenajat, în timpul întregii zile.

O vizită la grădina zoologică văva aduce bucuria de a vă familiariza cu lumea animală a planetei noastre, va dezvălui vizitatorilor multe secrete ale celor mai diverși locuitori ai săi, de la cei cunoscuți din copilărie până la speciile cele mai rare și exotice. Pe volierele animalelor sunt amplasate semne și panouri informative, unde vizitatorul poate vedea numele animalului, modul său de viață în natură și habitatul natural. La sfârșit de săptămână și în zile de sărbătoare, precum și în timpul vacanțelor școlare, grădina zoologică organizează sărbători, expoziții, concursuri. Din informațiile oferite la grădina zoologică, elevii pot obține cunoștințe suplimentare despre zoologie și ecologie. Pe teritoriul grădinii zoologice există cafenele și atracții pentru copii.

Lu-Du: 8:00 - 20:00
ic_coin Created with Sketch.
Intrarea cu plată
ic_parking_ Created with Sketch.
Parcare
Cum să ajung