Recreere și divertisment

Grădina Zoologică din Chișinău

Se deschide mâine la ora 8:00Chișinău, bd. Dacia
PlaceImage

Îți place să-ți petreci timpul în aer liber, să admiri peisaje și să-ți vezi copiii fericiți privind animăluțe? Atunci te invităm la Grădina Zoologică din Chișinău! Spațiile verzi sunt amenajate cu atenție, iar animalele și păsările de diverse specii prezente pe teritoriu - sunt îngrijite cu multă iubire. Vizitează-ne!

Grădina este unica de acest tip în toată republica și a fost inaugurată pe 9 mai, în  anul 1978. 

La momentul actual, colecția grădinii zoologice numără circa 1000 de animale diverse, specii care cuprind toate continentele, inclusiv din Antarctica. Câteva dintre speciile care pot fi întâlnite sunt: râsul, lama, bufnița polară, vulturul, muflonul, leul, tigrul, ursul și maimuța, de-asemenea fazanul auriu, bufnița polară, vulturul și multe altele.

Veți putea vedea lebede, berze sălbatice, rațe și alte păsări în preajma lacului de lângă aleea principală. Continuând drumul, veți ajunge la volierele  cu păsări sălbatice, printre care sunt și specii rare de păsări prădătoare. Vizavi, sunt amplasate câteva cuști mari sub aer liber, cu animale copitate, cum sunt capra cu coarne, antilopa Nilgau, lama, cangurul lui Bennett, zebra Chapman etc. Pentru copiii care vizitează ai grădina zoologică din Chișinău, este amenajat un loc de joacă, disponibil pentru mici pe tot parcursul zilei.

O vizită la grădina zoologică va aduce bucuria de a vă familiariza cu lumea animală a planetei noastre, va dezvălui vizitatorilor multe secrete ale celor mai diverși locuitori ai săi, de la cei cunoscuți din copilărie până la speciile cele mai rare și exotice.

 Pe volierele animalelor sunt amplasate semne și panouri informative, unde vizitatorul poate vedea numele animalului, modul său de viață în natură și habitatul natural. La sfârșit de săptămână și în zile de sărbătoare, precum și în timpul vacanțelor școlare, grădina zoologică organizează sărbători, expoziții, concursuri. Din informațiile oferite la grădina zoologică, elevii pot obține cunoștințe suplimentare despre zoologie și ecologie. Pe teritoriul grădinii zoologice există cafenele și atracții pentru copii.

Lu-Du: 8:00 - 20:00
ic_coin Created with Sketch.
Intrarea cu plată
ic_parking_ Created with Sketch.
Parcare
Cum să ajung

Evenimente apropiate