Recreere și divertisment

Ingenium – Centru educațional

Deschis pină la 19:00Chișinău, str. Mihail Sadoveanu
PlaceImage

Suntem o echipă de profesioniști cu experiență și cunoștințe în domeniile psihologie, psihopedagogie, pedagogie, educație timpurie și artă. Muncim mult și cu entuziasm, pentru a face o schimbare pozitivă în mediul educațional și de dezvoltare a copilului în țara noastră.

Dorim să oferim copiilor programe educaționale noi și absolut diferite de ce oferă școala, grădinița tradițională sau alte Centre Educaționale. Venim cu o abordare nouă față de educație, oferind copiilor oportunitatea de a-și forma o gândire flexibilă, orientată spre umanitate, responsabilitate și schimbare pozitivă.

Viziunea noastră

Noi credem că lumea e în continuă schimbare și fiecare din noi, mic sau mare, poate contribui pe parcursul vieții la această schimbare.

Misiunea noastră

Să oferim copiilor din Republica Moldova posibilitatea de a-și descoperi potențialul intelectual, prin dezvoltarea plăcerii de a învăța, de a cerceta și a crea la orice etapă de vârstă.

Pe parcursul activității urmărim să obținem aceste rezultate:

  • Dezvoltarea gândirii creative la copii
  • Formarea abilităților de conducere, negociere și rezolvare de probleme
  • Educarea încrederii în sine
  • Formarea abilităților de comunicare
  • Dezvoltarea gândirii strategice
  • Antrenarea puterii de concentrare
  • Formarea unei atitudini adecvate și pregătirea pentru viață
  • Dezvoltarea unor abilități economice și antreprenoriale de la vârste timpurii.

Metodele prin care lucrăm sunt:

  1. Promovăm programe educaționale inovative și practice (ne orientăm să învățăm și antrenăm abilități necesare în viața de zi cu zi pentru a avea performanțe, atât în domeniul academic, cât și pentru viață)
  2. Aplicăm metode de învățare active, care stimulează încrederea în sine și lucrul în echipă (tehnicile și exercițiile folosite în cadrul programelor educaționale, pun accent și încurajează comunicarea cu semenii și lucrul în echipă)
  3. Consolidăm relația cu părinții sau încurajăm parteneriatul copii – părinți (nu dăm teme pentru acasă care să fie făcute întotdeauna doar de copil, urmărim ca acesta să învețe mai multe cu ajutorul părinților)
  4. Folosim tehnologii moderne în organizarea procesului educațional, care oferă implicarea copiilor în situații de învățare unice.
  5. Dezvoltăm plăcerea pentru învățătură la copii și formăm abilități personale, care să-i însoțească pe tot parcursul vieții în atingerea performanțelor.
  6. Punem accent pe colaborarea copil-părinte în procesul educațional, de aceea implicăm semnificativ de mult părinții și oferim recomandări părinților în vederea îmbunătățirii performanțelor copilului.

Programele de dezvoltare INGENIUM nu vin să suplinească curriculum-ul școlar, ci să completeze și să fortifice cunoștințele și abilitățile oferite de școala și grădinița tradițională. La Centrul Educațional INGENIUM sunt aplicate metodologii și tehnologii informaționale de ultimă oră, care și-au demonstrat eficiența în activitatea cu copiii. Trainerii sunt psihologi și pedagogi care înțeleg și valorifică posibilitățile de dezvoltare psiho-emoțională a copiilor.