Muzee

Muzeul de Istorie a Oraşului Chişinău - Turnul de Apă

Se deschide mâine la ora 9:00Chișinău, str. Alexei Mateevici
PlaceImage

„Turnul de apă", sau Muzeul Oraşului Chişinău, a fost construit în 1892 după proiectul arhitectului A.I. Bernardazzi.

„Turnul de apă", sau Muzeul oraşului Chişinău, a fost construit în 1892 după proiectul arhitectului A.I. Bernardazzi. Acesta reprezintă un monument de arhitectură de importanţă naţională. Chiar dacă de-a lungul anilor a fost parţial deteriorat, clădirea a fost reconstruită după imaginile de epocă în anii 1980-1983, cu excepţia foişorului de foc din partea superioară, construit iniţial din lemn, formele cărui au fost repetate în piatră.
De asemenea, Muzeul oraşului Chişinău este primul monument istoric iluminat artistic, pe timp de noapte, iluminatul artistic al edificiului fiind realizat de către Primăria municipiului Chişinău.
În incinta muzeului sunt expuse imagini, obiecte și documente istorice ale Chișinăului vechi, manuale, hărți din diverse perioade și modele de vestimentație caracteristică anilor.

În interiorul sunt expuse fotografii, obiecte și documente istorie ale Chișinăului vechi, manuale, hărți din diferite perioade și articole vestimentare caracteristice locuitorilor de atunci. La ultimul etaj este amenajată o sală mare, de unde se poate admira panorama orașului și a centrului vechi. Acolo, deseori, se organizează expozitii și concerte.

Lu - Vi: 9:00 - 17:00
ic_coin Created with Sketch.
Intrarea cu plată
ic_parking_ Created with Sketch.
Parcare
Cum să ajung