Ce spun criticii despre noul serial marca Marvel - WandaVision

După succesiunea de amânări de lansări în lumea Marvel, WandaVision s-a lansat în sfârșit pentru a îndrepta lucrurile. Ei bine, într-un fel, scrie mashable.com.

Asta pentru că îi pune pe Wanda (Elizabeth Olsen) și pe Vision (Paul Bettany) în postura unor personaje de suburbie americană de la mijlocul secolului XX. Primele două episoade au avut premiera pe Disney+ în data de 15 ianuarie și par mai degrabă un sitcom amuzant decât o continuare mult așteptată a unei producții Marvel Cinematic Universe

Dacă cineva care nu are idee despre locul lui Wanda Vision în Marvel Cinematic Universe ar descoperi primul episod al serialului, ar putea crede că este o agreabilă relicvă a vârstei de aur a televiziunii din anii 50-60, mai scrie publicația mai sus citată.

Iată ce scriu criticii de film despre nou lansatul serial.

Polygon, Matt Patches: Singurul lucru care trebuie cunoscut despre WandaVision este că, la prima vedere, nu este nici un sequel la Endgame, nici o punte la Doctor Strange 2, nici un serial TV în care fuzionează universul Marvel. Și, spre deosebire de filmele din universul MCU, care își permit luxul de a ține spectatorii în fotolii timp de două ore explicându-se într-o singură respirație, povestea este spartă în bucăți, lăsând suficient loc pentru așteptările neîmplinite. Un sitcom este ușurel. O poveste Marvel ar putea să trebuiască să fie altceva. Dar nu în acest caz - WandaVision este WandaVision, și dacă o poți urmări pentru ceea ce este, este o producție TV satisfăcătorare.

Forbes, Scott Mendelson: WandaVision face o intrigantă `premieră` printre serialele MCU realizate sub egida Disney, fiind într-un mod sincer foarte tipice televiziunii. Primele trei episoade trimise presei nu sunt niște melodrame MCU plasate cumva în formatul sitcom. Cele trei episoade arată, se simt și se joacă ca în primele zile ale televiziunii. Ceea ce le unește, cel puțin în prima treime, este mesajul lor.

Collider, Liz Shannon Miller: Elizabeth Olsen și Paul Bettany strălucesc. Unul dintre darurile cele mai fericite ale primelor trei episoade este cât de bine Olsen și Bettany joacă. Deși primul ei rol - acela din sitcom-ul Full House (1995), al surorilor ei, era unul comic, filmografia lui Olsen a înclinat întotdeauna către latura sumbră și dramatică. Așa că apariția ei în veselia unui sitcom trezesc numeroase surprize, mereu amplificate de talentul ei de a găsi patos și groază atunci când filmul o cere. Și Bettany a avut roluri comice, însă niciunul dintre ele nu denota o valență comică. Totuși, noua producție TV îl face să pară un actor comic experimentat, unul cu sute de roluri la activ.

Entertainment Weekly, Darren Franich: Eliberați de perspectiva unui scenariu rigid, Bettany și Olsen trebuie să își descopere chimia. Fantezia lor oscilează între dulce și amar. Vă puteți întreba ce secrete ascund râsetele lor: „Oare asta se întâmplă cu adevărat?”, îl întreabă Wanda pe soțul ei. „Da, iubirea mea”, promite el. „Se întâmplă cu adevărat”.

Gizmodo, Charles Pulliam-Moore: Și Olsen și Bettany sunt în forma cea mai bună aici în acestă nouă ipostază a lor. Vedeți crâmpeie din imaginile anterioare cu Wanda și Vision. Împreună, perechea stă în centrul serialului comic și sursei lor de comedie, care le dă șansa să își arate talentul pe ecran. Există un mister straniu legat de ceea ce se petrece.

Variety, Caroline Framke: Nu, lucrurile în WandaVision nu sunt așa cum par. Deși nu există răspunsuri concrete în primele câteva episoade, există câteva sugestii și câteva momente stranii care subliniază că ceea ce se prezintă ca o viață casnică liniștită nu este de fapt ceea ce pare.

Vox, Alex Abad-Santos: Ceea ce continuă să țină serialul în picioare este a-ți da sau nu seama ce se întâmplă în realitate. După 90 de minute de WandaVision, încă nu știu cine este eroul negativ sau cum anume eroii noștri vor reveni la realitate. Oare falsul sitcom poate fi o manifestare a furiei Wandei de a-și fi pierdut fratele și pe Vision? Există un personaj diferit care îi manipulează pe toți cei implicați? Are Nick Fury vreo legătură? Iar personajele secundare sunt Skrulli sau cei din S.W.O.R.D.? Toată această situație are vreo legătură cu acea nefericită Piatră a Infinitului?

IndieWire, Ben Travers:  Bântuind publicul cu plăcerile comediilor TV de odinioară aduce un mister referitor la ce se întâmplă aici. De ce sunt aici? Ce se întâmplă? Vision nu a fost distrus? Prima întrebare apare, aproape ca atare, în premiera filmului, însă după trei episoade, Wanda Vision abia a reușit să răspundă parțial la asta. Și fiecare episod se finalizează cu aceleași pertractări și oferă un fragment frustrant de informație inutilă.

source:Cinemagia.ro
0