Autorul seriei „Game of Thrones, a explicat de ce mor personajele-cheie

Încă din primul volum al seriei (și primul sezon al serialului) observăm că personaje principale sunt scoase din joc, iar curiozitatea noastră în legătură cu ce urmează să se întâmple crește considerabil.

Fanii „Game of Thrones” au învățat să nu se atașeze prea mult de personaje, deoarece George R.R. Martin nu va ezita să-i omoare pe cei care par a fi personaje-cheie în evoluția poveștii.

George R.R. Martin a explicat, în sfârșit, motivul pentru care face aceste alegeri, iar decizia a fost inspirată de un alt celebru scriitor de fantasy, J.R.R. Tolkien, autorul „Lord of the Rings”. George R.R. Martin a precizat într-un interviu că una dintre morțile provocate de Tolkien în paginile cărții lui l-a marcat în timpul copilăriei și l-a ajutat să se formeze ca scriitor.

„Gandalf moare! Nu pot spune ce impact a avut asupra mea, la 13 ani”. Deci, care ar fi motivul pentru care acea moarte a schimbat cursul cărților fantasy și televiziunea pentru totdeauna? Acela că „a făcut suspansul de 1000 de ori mai bun”, a explicat George. „Pentru că în acest moment oricine poate muri”.

Autorul a exclus din poveste mai multe personaje care păreau esențiale în continuarea acțiunii, începând cu moartea lui Ned Stark la sfârșitul primului roman din serie (sau la sfârșitul primului sezon din serial).

În timp ce serialul de pe HBO a depășit acțiunea din cărți, regizorii au continuat să ne omoare personajele preferate, unul câte unul, sau chiar mai mulți deodată (încă ne amintim cu regret de episodul „Red Wedding”). Având în vedere că ultimul sezon din „Game of Thrones” se apropie, fanii se așteaptă ca excluderea personajelor principale să nu se oprească, mai ales acum, la finalul poveștii care a fascinat atâta timp.

source:Elle.ro
0