Producția Christopher Robin este interzisă în China

Cinefilii chinezi care doresc să ofere celor mici dar și copilului din ei un cadou vor avea o dezamăgire: Christopher Robin, de la Disney, este interzis la ei în țară. Producția a primit restricție de difuzare din partea cenzurii din China comunistă.

Conform The Hollywood Reporter, filmul nu a luat undă verde din partea autorităţilor în contextul conflictului mediatic a cărui ţintă e ursuleţul Winnie, un personaj central al filmului.

Deşi nu s-a declarat nimic oficial, diverse surse spun că războiul a pornit în urma unui „meme” publicat pe Internet, în care o poză cu preşedintele Xi Jinping mergând alături de Barrack Obama era comparată cu poza grăsuţului urs Winnie the Pooh alături de tigrul Tigger. Imaginea a fost vehiculată pe bloguri vara trecută şi a fost asociată cu rezistenţa anticomunistă din China. Ca urmare, cenzura s-a sesizat, iar ursuleţul Winnie Pooh a fost interzis pe toate canalele media.

Filmul, inspirat de cărţile lui A.A. Milne, îl are pe Ewan McGregor în rolul lui Christopher Robin, a cărui viaţă banală este întreruptă neaşteptat atunci când se reuneşte cu ursuleţul Winnie the Pooh, cu tigrul Tigger, cu porcuşorul Piglet şi cu alte animale vorbitoare.

Autorităţile chineze au mai blocat recent și canalul HBO, după ce John Oliver a atacat, în public, sensibilitatea lui Xi la comparaţia cu Winnie the Pooh.

source:Cinemagia.ro
0