Lemonade recompensat cu premiul pentru cel mai bun film în Polonia

„Lemonade”, lungmetrajul de debut al Ioanei Uricaru, a fost recompensat, weekendul acesta, cu marele premiu la International Women’s Film Festival of Salé, Maroc, şi cu premiul pentru cel mai bun film, acordat prin votul publicului, la Ars Independent Festival din Katowice, Polonia, scrie News.ro.

După premiera mondială din luna februarie la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, în secţiunea Panorama, „Lemonade” a fost selectat în peste 20 de festivaluri din întreaga lume, a avut premiera americană la Tribeca Film Festival din New York şi a fost distins cu premiul pentru cea mai bună regie la festivalul de film de la Sarajevo.

Inspirat de un articol de presă, pelicula Lemonade spune povestea câtorva zile tensionate din viaţa Marei, o asistentă medicală plecată din România, care se vede nevoită să-și confrunte propria proiecţie despre visul american cu realitatea de pe teren. Numit după premiera de la Berlin, un film dramatic cu accente de thriller, lungmetrajul a atras mulți distribuitori din toată lumea, fiind achiziționat spre distribuție în Franţa, Statele Unite, Canada, China, Germania, Grecia, fosta Iugoslavie şi Israel.

În Republica Moldova, filmul Lemonade va putea fi văzut în cinematografe începând cu data de astăzi. Orarul filmului îl puteți vedea accesînd linkul următor.

source:news.ro
0