Ed Sheeran a fost desemnat cu premiul Artistul Britanic al deceniului

Îndrăgit de milioane de fani din întreaga lume, Ed Sheeran a fost desemnat de Official Charts Company artistul britanic al deceniului.

În perioada 2010 – 2019, cântărețul și compozitorul a fost timp de 79 de săptămâni în clasamentul albumelor și single-urilor. Totodată, 12 cântece ale lui Ed au fost pe primul loc în topul britanic, scrie zugo.md.

În context, piesa „Shape Of You” a fost numită cea mai de succes, ea fiind timp de 14 săptămâni pe primul loc şi vândută în peste 4,5 de milioane de copii. În lista celor mai de succes mai sunt încă două cântece ale acestuia: „Thinking Out Loud” – pe locul trei, şi „Perfect” – pe locul cinci.

„Mulţumesc tuturor pentru sprijinul oferit în ultimii 10 ani, mai ales fanilor mei minunaţi. Pentru următorii 10!”, a reacționat Sheeran.

Melodiile lui au fost vândute în 53,8 milioane de copii și doar în Marea Britanie ele au fost accesate online de peste 4,6 miliarde de ori. Cu albumul „X” Ed se clasează pe locul al treilea, iar cu „Divide” – pe al patrulea.

Topul single-urilor din ultimul deceniu este completat de: „Uptown Funk” – Mark Ronson ft Bruno Mars, „Thinking Out Loud” – Ed Sheeran, „Despacito (Remix)” – Luis Fonsi/Daddy Yankee/Bieber, „Perfect” – Ed Sheeran, „One Dance” – Drake ft Wizkid & Kyla, „Happy” – Pharrell Williams, „All Of Me” – John Legend, „Sorry” – Justin Bieber şi „Rather Be Clean” – Bandit ft Jess Glynne.

Iar în topul albumelor, Adele ocupă primele două poziţii cu „21” (2011) şi „25” (2015). De menționat e că singura femeie care se mai regăseşte în top 10 este Emeli Sande, pe locul al optulea, cu „Our Version of Events”, transmite protv.ro.

Află mai multe noutăți pe canalul nostru de Telegram - Afisha.md.

source:zugo.md
0