Cele mai aşteptate albume din 2020: Halsey, Ozzy Osbourne, Green Day şi alţii

Anul 2020 a început şi deja avem lansări importante de albume în prima lună. Vin în minte release-urile Apocalyptica, Halsey şi cu puţin noroc apare şi albumul lui Ozzy Osbourne. Am alcătuit o listă cu cele mai aşteptate albume ale anului, inclusiv unele care nu au o dată 100% sigură, dar au fost confirmate de artişti. Lista este eclectică, acoperind bubblegum pop, industrial, heavy metal şi rock simfonic.Cele mai asteptate albume muzicale din 2020

Apocalyptica - Cell-0 (10 ianuarie)

Apocalyptica va lansa pe 10 ianuarie albumul "Cell-0", prima sa colecţie de piese instrumentale după ani buni de colaborări vocale. De pe LP am ascultat deja "Into Eternity" şi "En Route to Mayhem", dar şi "Ashes of the Modern World". Este primul release complet instrumental din ultimii 17 ani. Piesele sunt definite de un sound apocaliptic, de schimbări climatice şi o tragedie a lumii aflate la apus pe care o percep artiştii. Albumul este produs de Apocalyptica şi este mixat de Andrew Scheps, fiind înregistrat la Sonic Pump Studios din Helsinki.

Selena Gomez - Rare (10 ianuarie)

Peste doar câteva zile se va lansa "Rare", cel mai nou album al Selenei Gomez. A fost deja anticipat prin două single-uri, "Lose You To Love Me" şi "Look at Her Now". Prima piesă a fost primul track al Selenei care a ajuns pe locul întâi în Billboard Hot 100. Fanii cred că noul material e despre relaţiile cu final nefericit cu Justin Bieber, dar şi despre cea cu The Weeknd. Aşteptam melodii intime şi triste.

Halsey - Manic (17 ianuarie)

Halsey va lansa următorul său album în această lună, după câteva single-uri care au cucerit topurile în 2019. Halsey a generat totuşi hituri mai degrabă prin colaborări, decât solo. E momentul să îşi cimenteze identitatea artistică prin acest al treilea LP. Cunoscută ca "regina dark pop-ului", Halsey a colaborat recent cu Bring Me the Horizon pe EP-ul său surpriză lansat în decembrie 2019. Anul trecut artista a lansat single-urile "Graveyard", "Finally" şi "Clementine".

Tânăra a împlinit 25 de ani pe 29 septembrie şi a bifat alte două super colaborări în ultimul an, cu BTS şi YUNGBLUD. Cu acesta din urmă a avut şi o relaţie mult mediatizată.

Pet Shop Boys - Hotspot (24 ianuarie)

Pet Shop Boys este un nume pe care îl asociem cu anii '80 sau '90, dar iată-i încă în activitate în 2020. Albumul cel nou vine pe 24 ianuarie şi a fost compus la Berlin. Vom auzi pe LP o colaborare cu Olly Alexander de la Years & Years, plus cel mai old schoool pop posibil. Discul cu numărul 14 a fost anticipat de single-ul "Dreamland", acea colaborare cu solistul Years & Years. Duo-ul va pleca în turneu în Europa şi Marea Britanie la mijloc de 2020 pentru a promova noile melodii. Pet Shop Boys vine după albumul live "Inner Sanctum" lansat în 2019.

Kesha - High Road (31 ianuarie)

Kesha a avut marea revenire în 2017, una comparabilă cu cea a lui Bojeck Horseman în cel mai nou sezon de pe Netflix. Acum s-a regăsit, a trecut de rehab, traume şi procese cu fostul său producător. În 2020 vedem o nouă Kesha Sebert, cu al patrulea album gata de debut. Mai nou combină pop-ul cu country-ul şi are colaborări cu Sturgill Simpson şi Brian Wilson.

Sepultura - Quadra (7 februarie)

Sepultura a cântat prima piesă de pe noul album "Quadra" la Rock in Rio 2019. E vorba despre "Isolation", o mostră de thrash pur, ca la începuturile grupului. Apoi a venit şi "Last Time", o piesă despre abuzul de substanţe şi promisiunile mincinoase. Trupa rămâne foarte activă, deşi tocmai lansase un LP în 2017, "Machine Messiah". De această dată discul se numeşte "Quadra" şi va sosi pe 7 februarie prin Nuclear Blast Records.

A fost înregistrat în Suedia, alături de producătorul Jens Bogren. Derrick Green şi ceilalţi membri ai trupei au înregistrat şi cântat până la epuizare în studio. Conceptul albumului se învârte în jurul cifrei "4", dar şi al ideii de teren îngrădit, pe care să joacă un sport cu reguli stricte.

Green Day - Father of All Motherf***ers (7 februarie)

Legenda pop punk-ului va reveni pe 7 februarie cu albumul numărul 13 din discografie. "Father of All Motherf***ers" va fi promovat cu un super turneu, care îi aduce împreună pe Green Day, Fall Out Boy şi Weezer. Până acum am putut asculta piesa titulară de pe LP, dar şi "Fire, Ready, Aim", single care a devenit imediat un imn NHL. Green Day nu pare a fi încetinit rebeliunea şi abordarea americana-edgy, dar cool nici după atâtea decenii de carieră.

The 1975 - Notes on a Conditional Form (21 februarie)

The 1975 au venit la Summer Well de 2 ori şi am regretat maxim că nu au cântat single-ul lor punk agresiv "People", care ar trebui să apară pe viitorul LP. De pe acel material am ascultat şi "Frail State of Mind", o piesă despre anxietate şi momentul când efectiv nu mai poţi ieşi din casă din cauza acestei probleme. The 1975 a ajuns la 4 albume în discografie, iar noul LP este un "geamăn" cu "A Brief Inquiry Into Online Relantionships", cu o distanţă de 15 luni între discuri. Vom avea şi o piesă care include un discurs al Gretei Thunberg.

Alanis Morisette - Such Pretty Forks In the Road (1 mai)

Alanis Morisette e gata să readucă înapoi sound-ul mijlocului de ani '90, când rock-ul şi pop-ul erau atât de uşor de combinat. Artistăa are acum proiecte mai complexe, ce includ un musical pe Broadway şi un turneu ce marchează 25 de ani de la lansarea discului "Jagged Little Pill". În mai vine totuşi noul LP, "Such Pretty Forks In the Road", promovat cu single-ul "Reasons I Drink". Este primul release din 2012 încoace.

Dua Lipa - Future Nostalgia

Dua Lipa a lansat deja piesa titulară de pe albumul "Future Nostalgia" şi aşa cum îi indică numele, combină abordarea retro cu cea futuristă. Are o doză de inocenţă şi de funk, de distracţie, dar una stilată. De pe LP-ul viitor am ascultat şi foarte dansabila "Don't Start Now". Tânăra ajunge la al doilea disc din carieră în 2020 şi invocă anii '80 prin sintetizatoare, însoţite de un bas funky. Lipa a numit artişti ca Gwen Stefani, Moloko şi Outkast ca influenţe pentru piesele noi.

The Killers - Imploding the Mirage

The Killers îşi va aduce brandul propriu de distracţie şi haos marca Las Vegas într-un nou capitol discografic, în primăvara acestui an. Atunci debutează "Imploding the Mirage", un album despre care nu avem prea multe detalii, în afară de mici teasere ale trupei. Toboşarul Ronnie Vannuci Jr. a descris albumul ca "mai distractiv, mai activ" şi "sună a recunoştinţă". Solistul Brandon Flowers a declarat că sintetizatoarele au dominat muzica pe care a înregistrat-o. Acest disc vine după "Wonderful, Wonderful" din 2017, primul material al trupei care a ajuns pe locul întâi în topuri. Single-ul "Land of the Free" a făcut valuri în 2019, având un clip regizat de Spike Lee.

Justin Bieber

Justin Bieber tocmai a lansat piesa "Yummy", care a cucerit toate topurile posibile. Spre final de lună lansează şi un documentar despre perioada sa dificilă din 2017, dar şi revenirea sa, prin găsirea religiei şi relaţia cu soţia Hailey Baldwin. Tânărul de 25 de ani a confirmat deja că va lansa un album în 2020, dar fără o dată clară. Judecând după trendurile actuale şi ultimele release-uri, Bieber ar putea aborda şi genul country. În "Yummy" l-am lăsat pe R&B combinat cu trap, cu părul roz şi cu filtre de Instagram.

Deftones

Chino Moreno, solistul Deftones a declarat anul trecut într-un interviu cu NBC că ni se pregăteşte cu siguranţă albumul cu numărul 9 pentru 2020. În plus, e un an special pentru că este aniversarea a 20 de ani de la superbul LP "White Pony", care a scris istorie în rock-ul alternativ. Metaliştii din Sacramento au lucrat la un disc experimental de această dată, cu extra influenţe electronice. Chino însuşi a apărut pe câteva colaborări interesante, cu Mike Shinoda şi pe o piesă pentru o coloană sonoră DC Comics.

Marilyn Manson

Marilyn Manson este sărbătoritul săptămânii, aniversând 51 de ani pe 5 ianuarie. Artistul lucrează de ceva vreme la un album nou, alături de Shooter Jennings şi Tyler Bates. Deja am putut asculta un cover după The Doors ("The End") la final de 2019 şi am putea auzi extra influenţe psihedelice şi de rock progresiv pe noul LP. Manson şi-a comparat viitorul disc cu celebrul "Diamond Dogs" al lui David Bowie, dar şi cu opera trupei The Killing Joke.

Lana Del Rey - White Hot Forever

Deşi este mai degrabă un zvon, albumul "White Hot Forever" a primit un teaser de la Lana Del Rey chiar înainte să lanseze LP-ul "Norman Fucking Rockwell" anul trecut. Lana nu a oferit detalii despre sound-ul său, dar a promis un "release surpriză în următoarele 12 sau 13 luni" după ce a sosit "Norman". Posibil să fie noul său volum de poezii pus pe muzică.

Lady Gaga

Aici intrăm în teritoriul speculaţiilor, mai ales că ştim doar că Lady Gaga a declarat că îşi va numi viitorul album "Adele", într-un tweet postat în octombrie. Era oare o glumă, indiciu despre o colaborare sau... altceva? Albumul cu numărul 6 vine după succesul lui "A Star Is Born", care s-a lăsat cu Oscaruri şi un remake memorabil, pe care Bradley Cooper şi Lady Gaga şi l-au adaptat şi transformat în mod legendar. Zvonurile afirmă că pe noul disc Lady Gaga va colabora cu Sophie, BloodPop şi Anthony Rossomando, care a contribuit la compoziţia "Shallow".

Adele

Atunci când a împlinit 31 de ani, Adele a postat pe Instagram o aluzie la fanii care aşteaptă încă un album denumit după vârsta sa. A făcut şi o glumă, că ar pregăti un album drum 'n' bass în ciuda fanilor. Ulterior a anunţat că renunţă la denumirea de albume după vârsta sa.

Rihanna

La 4 ani distanţă de la apreciatul album "Anti", Rihanna ne pregăteşte ceva. Ce e drept artista e mai mult ocupată cu lumea modei, cu linia sa de parfumuri, produse de beauty şi lansări de cărţi foto. Pe lângă cariera sa cinematografică... Totuşi în indiciile postate online am găsit promisiunea unui album reggae, cu care tot amăgeşte fanii de ani buni.

Tame Impala - The Slow Rush (14 februarie)

Fix de Valentine's Day ar trebui să vină noul album Tame Impala, "The Slow Rush". Este proiectul multi instrumentalistului Kevin Parker şi albumul cu numărul 4 pentru Tame Impala. Succesul ultimului album a dus la colaborări uriaşe, cu Lady Gaga, Kanye West şi Travis Scott. Noul disc se anunţă unul psych-rock cu influenţe din toate genurile. Va avea 12 track-uri şi a fost prefaţat de single-urile "Borderline" şi "Patience".

Ozzy Osbourne - Ordinary Man

Apropo de oameni care nu au mai lansat de multe albume, Ozzy Osbourne ne aduce un nou material discografic la 10 ani după "Scream". Ozzy a avut probleme mari de sănătate în ultimii ani dar şi-a regăsit energia odată cu colaborarea cu Post Malone. Ulterior a lansat single-urile "Under the Graveyard" şi "Straight to Hell". Aceasta din urmă este o colaborare cu Slash, iar recent am aflat că Ozzy are şi o piesă nouă înregistrată cu Elton John. Discul nou se numeşte "Ordinary Man" şi ar putea sosi chiar în această lună. A fost înregistrat în doar 4 luni alături de toboşarul Red Hot Chili Peppers şi basistul Guns N' Roses.

Nine Inch Nails

Trent Reznor şi Atticus Ross au fost extrem de ocupaţi în ultima vreme, înregistrând coloana sonoră a serialului HBO "Watchmen", dar şi piese pentru coloana sonoră a producţiei Pixar "Soul". În plus au contribuit şi la soundtrack-ul filmului indie "Waves". Pentru 2020 e momentul să revină pe scenă Nine Inch Nails, cu un Trent Reznor care a promis piese colaborative cu "oameni care ne plac". Sample-urile trupei au devenit virale, după ce s-au regăsit în mega hitul "Old Town Road" al lui Lil Nas X din ultimul an.