Cântăreţul şi compozitorul Alan Merrill a murit la vârsta de 69 de ani

Cântăreţul şi compozitorul Alan Merrill, cel mai bine cunoscut pentru hitul „I Love Rock’N’Roll“, a murit la vârsta de 69 de ani din cauza complicaţiilor provocate de coronavirus.

Alan Merrill, compozitorul cântecului „I Love Rock and Roll“, devenit hit după ce a fost interpretat de Joan Jett, a murit într-un spital din New York, scrie adevărul.ro.

Laura Merrill, fiica acestuia, a făcut anunţul pe Facebook: „Coronavirusul mi-a furat tatăl în această dimineaţă (30 martie – n.red.). Mi-au fost oferite două minute să-mi iau rămas bun. Părea liniştit şi când am plecat mai exista o urmă de speranţă că nu va deveni o ştire pentru CNN/Fox. Am mers către casă cu speranţă în suflet. Oraşul pe care îl cunoşteam era complet gol. Mă simţeam singură pe lume şi, într-un fel, chiar am fost. Când am ajuns în faţa casei am fost sunată şi am aflat că s-a dus“.   

Şi Joan Jett a reacţionat la vestea morţii lui Alan Merrill: „Gândurile şi toată dragostea mea se îndreaptă către familia lui. Şi acum îmi amintesc momentul în care i-am auzit pe Arrows la televizor, în Londra, şi când m-am simţit spulberată de piesa care îmi suna a hit. Cu adâncă recunoştinţă şi tristeţe, îi urez drum bun pe lumea cealaltă“.   

Alan Merrill s-a născut în New York şi a crescut în Elveţia, Los Angeles şi Japonia, înainte de a-şi începe cariera muzicală în oraşul natal. Merrill a fost cântăreţ, compozitor şi instrumentist, iar prima versiune a hitului „I Love Rock ‘N’ Roll“ a înregistrat-o în 1975, cu trupa sa, Arrows. Coverul din 1982 realizat de Joan Jett a pus piesa în topul Billboard.   

source:Adevarul.ro
0