Bad Habits - cea mai nouă piesă a lui Ed Sheeran

Ed Sheeran oferă publicului doza de divertisment necesară trezirii din ”somnul” pandemiei. ”Bad Habits” este o piesă ce scoate la iveală talentul de a crea hituri al lui Ed, videoclipul fiind o metaforă pentru ”creaturile nopții” în care ne transformăm atunci când ne lăsăm în voia viciilor noastre.

Ed Sheeran s-a autodepășit încă o dată, noul single "Bad Habits" reușind să-i pună în lumină flerul de a îmbina sound-uri muzicale ce sunt pe val. Piesa îl scoate din zona de confort, exact așa cum anunțase, dar aceeași schimbare de macaz a fost adoptată și în cazul single-ului "Shape of You", iar rezultatul îl cunoaștem cu toții - nu mai puțin de 5 miliarde de vizualizări pentru videoclip, un Grammy pentru Best Pop Solo Performance, 16 săptămâni consecutive petrecute în topul Canadian Hot 100, stabilirea unui record de 2 miliarde de stream-uri pe Spotify, iar lista poate continua. Nici măcar acuzația de plagiat nu i-a putut știrbi lui Ed succesul, adăugarea la credits a compozitorilor care scriseseră "No Scrubs", cântată de TLC, realizându-se suficient de rapid încât să aplaneze scandalul.

"Bad Habits" este un nou pas în această direcție a zonei de hituri pe care le recunoști de la prima ascultare. Ritmul piesei rămâne întipărit în memorie imediat, iar videoclipul este suficient de emfatic încât să te determine să-l urmărești de mai multe ori, doar, doar vei înțelege mai bine ce vrea să spună autorul. Până la urmă, însă, e vorba despre starea transmisă, iar la capitolul acesta Ed stă foarte bine.

Cu ce seamănă noul single "Bad Habits", al lui Ed Sheeran

Nu putem să nu observăm că progresia ritmică a noului single Ed Sheeran seamănă izbitor cu cea a piesei "Cry For You", de la September, unul dintre marile hituri ale anului 2005, geneza ei fiind însă în anii '80, piesa "Small Town Boy" a trupei Bronski Beat, conținând, de asemenea acest fragment muzical. Poate că, de data aceasta, Ed a fost suficient de înțelept să treacă la credits și autorii de drept.

Noul single al artistului britanic se va regăsi pe viitorul său material discografic, un LP pentru fanii vechi și noi, respectiv "un mix al tuturor albumelor de până acum". Discul este așteptat pe piață anul acesta, data lansării nefiind anunțată încă.

De curând, Ed a adoptat formula clasică de show live cu trupă, renunțând la pedala de tip Looper. Publicul l-a putut vedea cântând astfel în cadrul festivalului BBC Radio 1's Big Weekend.