20 de piese au trecut în a adoua etapă a concursului național Eurovision 2020. Vezi cine merge în Finala Națională

Competiţie strânsă la etapa audiţiilor LIVE a concursului Eurovision 2020. 33 de participanţi şi-au prezentat piesele pregătite pentru importantul show muzical european. Georgeta Burlacu, Diana Rotaru, trupa Lanjeron şi Valeria Paşa sunt doar câţiva dintre cei 20 de finalişti.

Toţi concurenţi au încercat să demonstreze că au talent şi că merită să evolueze pe scena Eurovision. Formaţia Lanjeron participă pentru prima dată la concurs.

Tudor Bumbac a venit pentru a patra oară la selecţie, cu un cântec inspirat din tinereţea sa. El speră ca piesa lui sa să fie fredonată de toată lumea: "Melodia în gând cântam şi cu tine mă distram. Erai dragă şi frumoasă, cum nu-i altă floare aleasă. Melodia în gând cântam şi cu tine mă distram. Erai dragă şi frumoasă, cum nu-i altă floare aleasă".

După o absenţă de 11 ani, pe scena Eurovisionului a venit şi Diana Rotaru.

"Anul acesta am decis să vin pentru că piesa merită să fie ascultată, merită să fie cântată nu doar cu mine dar şi în toată lumea, mai ales că a ajuns şi la un post de radio din Italia. Dale, dale, dale, dale. Estas noches especiales. Son picantes, son fatales. Ai me gusta papi dale, dale", a precizat Diana Rotaru.

Pentru concursul din acest an, Irina Kit a început pregătirile de câteva luni. Tânăra este sigură că participarea sa pentru a treia oară va fi cu noroc.

"Mie mi-a plăcut pe scenă, dar să ştiţi că mai tare o să-mi placă pe scena din Olanda. Particip a treia oară şi ştiţi cum e, a treia oară e cu noroc aşa că contez pe puterea universului", a spus Irina Kit.

Natalia Gordienko are în spate o echipă compusă din artistul rus, Filip Kirkorov şi compozitorul Dimitris Kontopoulos care a compus piesa "Prison".

"Piesa este foarte grea şi emoţional şi dacă vorbim şi de vocal. Sunt treceri, vocalize foarte interesante. Dacă câştigăm, dă Doamne, ştim că o să facem un show extraordinar", a precizat interpreta.

Organizatorii nu exclud ca după proba live să organizeze o finală în care va fi desemnat cel care ne va reprezenta ţara pe scena din Olanda.

"În planurile de dezvoltare a selecţiei a fost inclusă doar etapa de audieri live, însă regulamentul nu exclude o etapă de finală. După această audiere live, vom şti mai bine, vom lua o decizi împreună cu juriul dacă aceasta va avea loc", a subliniat Vitalie Cojocaru, organizator Eurovision Moldova 2020.

La cea de a doua etapă a concursului naţional vor concura:

Burlacu Geta
Răspunde
Cibotaru Alexandru
Cine te-a facut să plângi
Ciolac Maria
Our home
Donciu Petronela şi Portărescu Andreea
We will be legend
Gordienco Natalia
Prison
Ilienko Julia ft. Mishel Dar - Tears
Tears
Kit Irina
Chain reaction
Jelezoglo Dima
Do it slow
Lanjeron
Hi five
Letty Sasha
Summer of love
Live Beat
Love me now
Midone Denis
Like a champion
Moraru Viorela
Remedy
Parfeni Pasha
My wine
Paşa Valeria
It’s time
Rotaru Dianna
Dale dale
Rusu Lavinia
Touch
Sandu Catarina
Die for you
Uzun Valentin şi Kovalsky Irina
Moldoviţa
Zavidia Maxim
Take control

 
Eurovision 2020 se va desfăşura în Olanda, după ce Melodia "Arcade", interpretată de Duncan Laurence a obţinut anul trecut un total de 492 de puncte. Olanda a câştigat pentru a cincea oară trofeul acestui concurs muzical.

Eurovision se va desfăşura în perioada 12 - 16 mai la Rotterdam. 

source:publika.md
2