Un actor din Star Wars a decedat la vârsta de 75 de ani

Actorul englez Jeremy Bulloch, care a jucat rolul Bob Fett în trilogia originală „Star Wars”, a murit joi, la vârsta de 75 de ani, anunţă BBC.

Bulloch a murit din cauza unor complicaţii după ce de mai mulţi ani suferea de Parkinson, a precizat agentul lui.   

Cu o carieră de peste 45 de ani, Bulloch a jucat şi în „Octopussy” (1983), film din seria „James Bond”, şi în serialul „Doctor Who”, în anii 1970. Daniel Logan, care a preluat rolul Boba Fett în „Star Wars: Episode II - Attack of the Clones” (2002), i-a adus un omagiu. El l-a numit pe Bulloch „o legendă”, scrie adevărul.ro.

„Nu voi uita vreodată ce m-ai învăţat. Te voi iubi mereu”, a scris Logan. „Conversaţiile nu vor fi la fel fără tine. Fie ca forţa să fie veşnic cu tine”.   

Creatorul „Star Wars”, George Lucas, a spus că Bulloch „a adus combinaţia perfectă între mister şi pericol interăretării rolului Boba Fett”.   

„Jeremy a fost un adevărat domn care a sprijinit foarte mult «Star Wars» şi fanii şi sunt foarte recunoscător pentru contribuţia lui la sagă şi moştenirea ei”, a adăugat Lucas. Mark Hammill, care a interpretat rolul Luke Skywalker în trilogia originală, l-a descris de asemenea drept un „gentilom englez pur, un actor minunat, o companie plăcută”.   

„Am pierdut astăzi cel mai bun vânător de recompense din galaxie”, a scris Billy Dee Williams, cunoscut drept Lando Calrissian în „Star Wars”. Născut în Leicestershire, primul rol important al lui Jeremy Bulloch a fost în filmul muzical „Summer Holiday”, în 1963, când avea 17 ani, în care a jucat alături de starul pop Cliff Richard.

source:Adevarul.ro
0