Un actor din Rambo: First Blood” a murit la vârsta de 81 de ani

Actorul american Brian Dennehy, care a jucat în peste 40 de filme, a murit la vârsta de 81 de ani, în locuința sa din statul Connecticut, informează Mediafax, care citează BBC. Moartea lui Dennehy s-a produs din cauze naturale.

Brian Dennehy a devenit faimos pentru roluri precum cel al şerifului care îl încarcerează pe Rambo în „First Blood” şi cel al criminalului în serie John Wayne Gacy din filmul „To Catch A Killer”. Devotamentul şi talentul său i-au adus un Glob de Aur şi şase nominalizări la premiile Emmy, transmite digi24.ro.

De-a lungul carierei sale de peste 40 de ani, Dennehy a apărut în filme celebre precum Cocoon, Silverado sau Gorky Park, dar și în numeroase seriale. Totuşi, actorul era la fel de comfortabil şi pe scenă, astfel încât a fost premiat de două ori cu un Tony.

Creatorul „Hamilton”, Lin-Manuel Miranda, i-a adus un omagiu, scriind pe Twitter că a fost „destul de norocos să-l văd pe Brian Dennehy de două pe scenă, magistral în Love Letters, şi absolut sfâşietor în Death of A Salesman.

Absolut devastată să aflu că magnificul Brian Dennehy a murit”, a scris şi actriţa Mia Farrow pe Twitter. „Nu mi-a plăcut atât de mult să lucrez cu nimeni altcineva. Am doar câţiva prieteni la fel de valoroşi rămaşi în viaţă. Am surprins poza asta în culise pe vremea când jucam în Love Letters. Îl iubea pe căţelul meu Bowie”, a scris Farrow despre Dennehy.

source:Digi24.ro
0