Parisul poate fi văzut şi în China, nu doar în Franţa

Parisul poate fi văzut şi în China, nu doar în Franţa. Un fotograf parizian a fost uimit de ceea ce a văzut când a viziat oraşul copiat de chinezi.

După ce au copiat cartiere întregi din Londra, reconstruindu-le întocmai în imensa lor ţară, chinezii îşi confirmă faima de imitatori perfecţionişti. De data aceasta, au luat ca model Parisul. 

În China a apărut o replică a capitalei Franţei care se numeşte Tianducheng. Acest mini-Paris are chiar şi propriul turn Eiffel, parcuri şi arhitectura metropolei de ăe Sena, totul fiind reconstituit aidoma Parisului adevărat. Tianducheng este unul dintre numeroasele oraşe-fantomă din China. Conceput iniţial ca un orăşel-rezidenţial de lux pentru 10.000 de oameni, acesta a rămas nelocuit timp de mai mulţi ani pentru că nimeni nu a dorit să se mute acolo.

Fotograful francez Francois Prost a fost în Tianducheng şi a rămas impresionat de ceea ce a găsit. Cea mai bună idee pe care Francois a avut-o în faţa giganticei replici a Parisului a fost să surprindă asemănările într-un proiect fotografic, intitulat The Paris Syndrome (Sindromul Paris), prezintă una lângă alta imagini ale Parisului real şi ale celui copiat. Imaginile demonstrează priceperea chinezilor de a copia orice, inclusiv oraşe întregi, stradă cu stradă.

source:Eva.ro
1