Lucruri simple care te fac fericit

Cu tot stresul de la munca si din viata de zi cu zi, exista un adevarat pericol de a avea o cadere nervoasa daca nu ne rezervam timpul si pentru ritualuri personale. Incorporati cateva din aceste obiceiuri si va veti putea tine stresul sub control:

1. Tine un jurnal
Cu atatea probleme zilnice, e greu sa iti mentii mintea limpede. Dar daca te simti coplesit, rezerva-ti timp sa iti scoti din minte ce te preocupa. Uneori asta inseamna sa fii "de moda veche" si sa asterni totul pe hartie. Beneficiile tinutului unui jurnal au fost dovedite stiintific!

Doar 5 pana la 20 de minute de scris pe zi pot face o diferenta enorma asupra starii tale de spirit. Ia un pix in mana si lasa-l sa scrie fara sa gandesti prea mult. Lasa frau liber sentimentelor!

shutterstock_299138786

2. Programeaza-ti niste timp sa stai singur
In aceasta era a tehnologiei, trebuie sa stim si cand sa ne deconectam. Suntem incontinu distrasi de alerte pe telefon, remindere si alarme. Activeaza optiunea "Do Not Disturb" de pe smartphone pentru a nu fi deranjat de nimeni.

Nu conteaza ce faci in timpul asta, dar recomandarea noastra e sa citesti, sa pictezi, sa meditezi sau sa gatesti. Poti sa incepi un nou hobby, ideea e sa te relaxezi si sa nu faci nimic stresant. Bucura-te de moment!

shutterstock_248425678

3. Fa miscare si stretching
Beneficiile yoga sunt cunoscute in toata lumea, insa nu trebuie sa urmezi un curs ca sa te bucuri de avantajele oferite de acest exercitiu. Sunt suficiente 10 minute pe zi atunci cand ajungi acasa de la serviciu sau primul lucru atunci cand te trezesti. Daca stai la birou toata ziua sigur ai probleme cu spatele, iar aceste exercitii te pot ajuta enorm. 

Pune-ti o alarma pe telefon si fa-ti un ritual din asta, nu conteaza daca o faci dimineata sau seara. Poti gasi pe youtube o gramada de rutine, iar dupa doar cateva zile vei simti diferenta.

shutterstock_220848235

4. Mergi in picioarele goale
E greu de crezut ca trebuie sa ni se spuna sa mergem in picioarele goale, insa la asta s-a ajuns. Cand a fost ultima oara cand ai mers fara pantofii afara pe iarba? Iti va da o bucurie incredibila si iti va aminti de momentele din copilarie in care mergeai descult prin iarba sau pe nisip. 

Beneficiile sunt foarte mari: imbunatatirea sanatatii cardiovasculare, micsorarea stresului, un somn mai bun si recucerea osteoporozei si a inflamatiilor.

shutterstock_94812901

5. Incearca exercitiile de respiratie
Desi e un lucru pe care il facem subconstient non-stop, ajungem sa nu ii mai apreciem puterea. Exercitile de respiratie te ajuta mental, fizic si spiritual. Incearca sa fii prezent si sa te concentrezi pe respiratie, iar atunci vei vedea cum problemele vor disparea usor usor.

shutterstock_166529984

source:omaga.ro
0