Abonează-te la mailingul nostru săptămânal, pentru a fi la curent cu principalele evenimente din țară

În acest an vor avea loc două festivaluri culturale: Origini și Festivalul Lupilor

Publicat: 12 mai 2022

În acest an vor avea loc două festivaluri culturale a căror scop prioritar este de a reaminti tuturor tradițiile poporului nostru.


Primul festival este intitulat "Origini".

Acesta reprezintă o mișcare culturală bazată pe ideea de redescoperire, modernizare și prezentare într-o manieră inedită a tradițiilor și datinilor moștenite de la străbuni.

Prin intermediul artelor și culturii, proiectul tinde să devină o expresie a neamului nostru, oferindu-ne ocazia să revenim mai aproape de natură, mai aproape de strămoși, să revenim la origini. "Origini" are ca scop să contribuie la dezvoltarea turismului local, valorificarea artelor și redescoperirea tradițiilor poporului nostru printr-o serie de evenimente culturale organizate în diverse locații pitorești la nordul, sudul și centrul Moldovei în perioada mai – august 2022. Programul proiectului este orientat spre atragerea moldovenilor, dar și a turiștilor din afara țării, în zone mai puțin explorate, însă cu potențial turistic, inspirând oamenii să se aventureze în drumeții și să se lase pătrunși de specificul vieții localnicilor.

Și al doilea eveniment - Festivalul Lupilor, care este un festival ce provoacă schimbări, provocând revenirea la origini, care este vitală pentru cei care nu vor să uite cine sunt. Un concept nou de festival, cuprinzând tradiția strămoșească, fiind punctul de legătură între oameni și mai presus de toate între trăirile pe care le avem pe parcursul vieții.
Biletele online la concertul simfonic din cadrul festivalului pot fi procurate aici

Scopul acestor festivaluri este dezvoltarea turismului local, valorificarea artelor și redescoperirea tradițiilor poporului nostru. În cadrul acestor proiecte vor fi organizate o serie de evenimente în diferite locații ale Republicii Moldova, cu implicarea artiștilor locali precum și a invitaților speciali. În cadrul acestor evenimente vor fi promovați artiștii locali și produsele autohtone.

Alt scop considerat important de noi este promovarea prin cultură a coeziunii sociale dintre diverse grupuri sociale și etnice prin axarea pe origini și valori comune.

Toate aceste , cu impact atât cultural cât și social, au la  baza organizării sale lucrul unei echipe organizaționale de mai mult de 50 de persoane.

source:Afisha.md
0