РУ / RO

Nu a fost găsit nimic

Specificați solicitarea Dvs.

LifeStyle
Traininguri
Курс - Управление Персоналом
ONLINE

11 august

Traininguri
Иврит
ONLINE

30 septembrie

Traininguri
Обучение компьютерной азбуке
ONLINE

11 august

Pentru copii
Занимательная информатика
ONLINE

11 august

Traininguri
Онлайн курс "English for travelers". Идем в ресторан!
ONLINE

10 august

Traininguri
Практикум "Каким должно быть хорошее CV и что тебя ждёт на интервью"
ONLINE

10 august

Traininguri
Онлайн курс "English for travelers"
ONLINE

9 august

Traininguri
Полезный HR завтрак: Как посчитать стоимость текучести персонала?
ONLINE

12 august

Traininguri
Your Advanced Dose of English
ONLINE

29 septembrie

Doliu în lumea teatrului: a murit renumitul actor Victor Drumi
17 iunie, 10:51499

Colectivul Teatrului Național „Vasile Alecsandri” anunță cu profundă durere și regret că ieri, 16.06.2020, la vârsta de 70 de ani, s-a stins subit din viață distinsul actor de teatru și film Victor Drumi.

Personalitate marcantă a teatrului național, maestrul V. Drumi și-a dedicat toată viața dezvoltării culturale a țării, reușind să creeze pentru societate adevărate valori, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Victor Drumi s-a născut la 24.01.1950, în or. Bălți. A absolvit Institutul de Stat al Artelor „Gavriil Musicescu”, azi Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, secția actor de teatru și film (1972).

A fost actor la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți (1972-2000) și la Teatrul Național „Mihai Eminescu” (2000-2020).

Debutează în rolurile Eftimii, Grecu – „Iorgu de la Sadagura” de V. Alecsandri (1972). De atunci până în prezent a jucat în circa 100 de spectacole.

Roluri memorabile: Dumitrache – „O noapte furtunoasă” de I.L. Caragiale; Bambalon – „Muntele” de D. R. Popescu; Ianke – „Take, Ianke și Cadîr” de V.I. Popa; Avocatul – „Preșul” de I. Băieșu; Omul cu baston – „Buzunarul cu pâine” de M. Vișniec; Copilul cu barbă – „Desfacerea gunoaielor” de M. Sorescu; Soldatul – „Delir în doi” de E. Ionesco; Spancioc – „Bastarzii” de D. Matcovschi; Statuia – „Zăpezile de altădată” de D. Solomon; Kislearski – „12 scaune” de Ilf și Petrov. A semnat regia spectacolului „Micul flașnetar” de L Ustinov. În 2013 s-a filmat (rolul lui Fane) în „La limita de jos a cerului”, un film românesc, regizat de Igor Cobîleanschi. Premii și distincții: „Maestru în Artă” al R. Moldova; Festivalul Național de Teatru (2004) – Premiul pentru „Cel mai bun rol masculin”, plan II (pentru rolul lui Spancioc în spectacolul „Bastarzii”).

„Toți cei care l-am cunoscut, împreună cu iubitorii de frumos, resimțim golul imens pe care l-a lăsat în urmă maestrul.

Exprimăm întreaga noastră compasiune soției, Alexandra Drumi, copiilor Victoria și Draga, surorii Ludmila Cerguță, tuturor celor care l-au iubit, admirat și prețuit ca om și ca personalitate de excepție.

Vei rămâne mereu în inima noastră.

Dumnezeu să te odihnească în pace”

0 au distribuit articolul
Traininguri
Курс - Управление Персоналом
ONLINE

11 august

Traininguri
Иврит
ONLINE

30 septembrie

Traininguri
Обучение компьютерной азбуке
ONLINE

11 august

Noutați asemănătoare