A murit Johnny Nash, interpretul piesei „I Can See Clearly Now”

Johnny Nash, cântăreț și compozitor american de reggae și pop, care în 1972 a compus „I Can See Clearly Now”, una din cele mai cunoscute piese din toate timpurile, a murit la vârsta de 80 de ani, a anunțat familia sa.

Johnny Nash, cântăreț și compozitor american de reggae și pop, care în 1972 a compus „I Can See Clearly Now”, una din cele mai cunoscute piese din toate timpurile, a murit la vârsta de 80 de ani, a anunțat familia sa, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Nash, a cărui stare de sănătate se degradase în ultima vreme, a murit marți, acasă, din cauze naturale, a declarat fiul său pentru presa americană, citată de BBC.

Muzicianul a început să cânte în copilărie și și-a făcut debutul în showbiz în 1957, cu piesa „A Teenager Sings the Blues”.

Nash, care s-a născut în Houston, a fost unul dintre primii cântăreți non-jamaicani care au compus și înregistrat muzică reggae în Kingston, Jamaica.

Single-ul său „I Can See Clearly Now” s-a vândut mai mult de un milion de exemplare și a ajuns în fruntea topului Billboard Hot 100 în 1972, unde a rămas timp de patru săptămâni.

Potrivit site-ului său oficial, Nash l-a sprijinit decisiv în carieră pe legendarul Bob Marley.

source:Digi24.ro
0