7 femei care au influențat istoria

De multe ori femeile sunt scoase din contextele istorice, chiar dacă aceastea au jucat roluri importante în progresul lumii noastre.

Aceste femei au pregătit un drum nou pentru noi și pentru femeile din întreaga lume, așadar este momentul să afli mai multe despre 7 femei care au influențat istoria.

1. Prințesa Diana

Cea mai cunoscută femeie din istorie pentru dorința sa de a îmbunătăți lumea din jurul ei a fost prințesa Diana. Aceasta a fost prima soție a Prințului Charles. Deși a devenit cunoscută după nunta sa cu Prințul Charles, ce a fost văzută de peste 700 de milioane de oameni, ea s-a făcut remarcată și cu faptele bune pe care le-a făcut. Aceasta s-a dedicat acțiunilor umanitare precum lupta împotriva minelor terestre. Prințesa Diana s-a implicat în opere caritabile și a lucrat ca voluntar pentru ajutorarea persoanelor fără adăpost, oameni afectați de HIV și SIDA sau copii neajutorați.

2. Coco Chanel

Renumitul designer de modă, francez, Coco Chanel nu a avut deloc un drum ușor. După o copilărie grea în Franța, ea a început să îmbrace femei influente în costume iconice purtate de Jackie Onassis. Aceasta a reușit să îmbine grația feminității cu puterea femeii.

3. Marie Curie

Pe numele ei complet Marie Sklodowska Curie, ea a schimbat lumea prin inventarea radioactivității și a lăsat apoi cercetări pentru vindecarea cancerului. De asemenea, ea a fost prima femeie care a câștigat Premiul Nobel și prima persoană ce a câștigat vreodată un al doilea Premiul Nobel.

4. Rosa Parks

În 1955, Rosa Parks a devenit prima femeie africană-americancă ce a refuzat să renunțe la scaunul din autobuz pentru o persoană de culoare albă. Acest protest a fost susținut de mulți, dar a condus-o, pe aceasta, direct în închisorare. Acesta a fost un preț mic pe care l-a plătit Parks, dar a fost și mod în care s-au lansat drepturile civile.

5. Frida Kahlo

Mulți ar putea să o cunoască pe Frida pentru sprâncenele sale iconice. Ea nu este doar un erou în lumea artei, ci și în cercurile LGBT și feministe.

6. Amelia Earhart

Amelia Earhart și-a găsit pasiunea pentru aviație încă de tânără. La doar 25 de ani, a spart recordul pentru altitudinea maximă pentru femei, înălțându-se la o altitudine de 4.300 de metri. La doar 11 ani mai târziu, ea a devenit prima femeie care zbura numai în Oceanul Atlantic, iar de aici a început să spargă înregistrările de zbor peste tot în lume.

7. Marilyn Monroe

Unii ar putea considera că Marilyn Monroe este o simplă femeie glamour, dar ea este, de asemenea, un personaj legendar din filme, prin aspectul său fotogen și aura sa sofisticată. Aceasta a fost departe de canoanele frumuseții, dar acest lucru nu a oprit-o la acea vreme să fie un sex-simbol.

Află mai multe noutăți pe canalul nostru de Telegram - Afisha.md.  

source:Elle.ro
0