10 femei celebre care se bucură de viață la 100 de ani

Te-ai gândit vreodată cum te-ai descurca în locul unui bătrân pe care îl întâlnești întâmplător pe stradă? Ai putea măcar să-ți imaginezi cum ar fi să ai 90 de ani și în jurul tău totul să fie nou, într-o permanentă și rapidă schimbare? Cum te-ai adapta? Cum ai îndeplini sarcini banale, care acum sunt atât de simple și cu care poți jongla fără să simți că faci mare efort?

Tinerețea nu ține o veșnicie, știm bine asta și o vedem pe chipul nostru cu fiecare an în plus în care ne bucurăm de viață, mai ales dacă nu avem grijă la dietă și nu facem mișcare. 

Dar să știi că bătrânețea nu este, n-ar trebui să fie, o năpastă, o condamnare la neputință.Iar aceste femei celebre demonstrează că orice om poate rămâne, oricât de paradoxal ar suna, tânăr până la adânci bătrâneți. Sunt femei legendare nu doar pentru realizările lor importante, ci și pentru vârsta la care reușesc să facă lucruri incredibile. Este uimitor cum reușesc să-și păstreze luciditatea, puterea și, nu în ultimul rând, frumusețea. 

Fotografiile lor din tinerețe și din prezent ne arată de ce merită să deprindem arta de a trăi simplu și să prețuim fiecare zi din viața noastră.

Olivia de Havilland, 102 ani

A fost una dintre cele mai importante actrițe la timpul ei. Acum Olivia de Havilland face parte dintre ultimii supraviețuitori ai "Epocii de aur" a Hollywood-ului clasic. A jucat în 49 de filme și a rămas o figură însemnată a cinematografiei.

Regina Elisabeta a II-a, 93 de ani

Suverana Marii Britanii s-a născut pe 21 aprilie 1926. A urcat pe tronul Regatului Unit în 1952 și este unul dintre cei mai activi lideri ai lumii. Bunica prinților William și Harry este o femeie foarte ocupată, dar se menține într-o formă remarcabilă. Pasionată de cai, urcă în șa chiar și la această vârstă și participă la sute de evenimente pe an.

Cicely Tyson, 94 de ani

Cariera ei se întinde pe parcursul a mai bine de 60 de ani. Nu este doar o actriță talentată, ci și o femeie fără vârstă. E greu de crezut că acum are 94 de ani.

Eva Marie Saint, 94 de ani

Cu o carieră de 70 de ani, actrița americană s-a remarcat în pelicula lui Alfred Hitchcock "La Nord prin Nord-Vest". Și are și două stele pe Bulevardul celebrităților din Hollywood.

Vera Lynn, 102 ani

Înregistrările și recitalurile cântăreței erau foarte populare în Al Doilea Război Mondial. Succesul ei a continuat și după încheierea conflictului, ea având apariții la radio și la posturile de televiziune din Marea Britanie.

Betty White, 97 de ani

Această femeie este pur și simplu minunată! Betty White, femeia cu cea mai lungă carieră din teleciziune și din industria divertismentului, a cucerit mai multe generații în cei 80 de ani în care și-a urmat profesia. Ea este și prima femeie care a devenit producătoarea unui sitcom, "Life with Elizabeth".

Angela Lansbury, 93 de ani

Încă o doamnă admirabilă! Și-a câștigat celebritatea când a interpretat-o pe scriitoarea Jessica Fletcher în serialul "Verdict crimă". Și a fost și una din vocile animației "Frumoasa și Bestia", în rolul personajului Mrs. Potts. Pofta de viață a acestei femei este contagioasă.

Marge Champion, 99 de ani

La un pas de 100 de ani, Marge este o dansatoare, coregrafă și actriță de teatru și de film. Talentul ei polivalent și ardoarea cu a muncit explică forma excelentă pe care a păstrat-o și faptul că arată mult mai tânără cu cel puțin 20 de ani.

Cloris Leachman, 93 de ani

Această actriță a câștigat opt premii Emmy Primetime! S-a remarcat în rolul personajului Grandma Ida din serialului Fox "Malcolm in the Middle", dar a apărut și în programul de comedie "Central Roast of Bob Saget", în 2008.

Diana Serra Cary, 100 de ani

Cunoscută drept Baby Peggy, Diana Serra Cary a fost unul dintre copiii-minune de la Hollywood. Ea a scris și cărți ("What Ever Happened to Baby Peggy", "Hollywood's children") și a jucat în mai multe filme.

source:Eva.ro
2